O Vánocích pobodal prodavačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

O Vánocích pobodal prodavačku!

Muž vytáhl na prodavačku nůž.
Muž vytáhl na prodavačku nůž. (Ilustrační foto ara)

Ostře nabroušený nůž místo peněženky vytáhl z tašky gauner, který o vánočních svátcích roku 1987 nečekaně vpadl do prodejny tisku a tabákových výrobků. V té chvíli byla uvnitř jen prodavačka (34).

Štědrý den asi lumpa finančně vyčerpal, a tak se rozhodl, že si přilepší loupeží. Ke všemu odhodlaný darebák na ženu brutálně zaútočil. Nožem jí šermoval před obličejem, bodal ji do hrudníku a také do rukou, jimiž se vyděšená žena snažila bránit. Zranění naštěstí nebyla smrtelná.

Podle pozdější lékařské zprávy vyžadovala »pouze« dvou až třítýdenní pracovní neschopnost. Za strachu o holý život prodavačka poslechla lupičův příkaz, aby mu vydala celou tržbu. V té chvíli bylo v pokladně přibližně 5000 korun, což byla suma, která převyšovala tehdejší průměrnou mzdu v socialistickém Československu. Ta činila 3095 korun. Zločinec z trafiky utekl i s kořistí a zmizel v pražských ulicích. Veřejná bezpečnost po něm zahájila pátrání. Dopaden ale nebyl...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.