S klackem uloupil 50 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

S klackem uloupil 50 korun!

Muž vyhrožoval vedoucí prodejny klackem.
Muž vyhrožoval vedoucí prodejny klackem. (Ilustrační foto: ara)

Přepadnout obchod se v únoru 1986 rozhodl mladík (19) z Karlových Varů. A zvolil si originální zbraň. Když vtrhl do potravin, mával nad hlavou masivním klackem.

Vedoucí prodejny (40) ale měla pro strach uděláno. Rázně ničemovi odsekla, že nic nedostane, a vyzvala ho, ať se klidí pryč. Darebák ale pryč nezamířil. Naopak, vydal se za pult, kde objevil pokladnu. Tu ovšem stačila vedoucí prozíravě zamknout. Po opakovaných marných pokusech kasu otevřít shrábl lupič s kletbami z prodejního pultu aspoň padesát korun v drobných mincích.

Do regálu ještě sáhl pro lahev rumu a konečně vypadl.  Lup ve výši padesáti korun dnes budí úsměv. Tehdy se ovšem za padesátikorunu dalo pořídit přes dvacet půllitrů piva. Okamžitě poté, co lotr zmizel v karlovarských ulicích, zburcovala paní vedoucí příslušníky SNB. Ti lupiče záhy dopadli a zatkli. Ukázalo se, že obchod přepadl už dvakrát soudně trestaný mladík (19), který nikde nepracoval, což byl v tehdejší době také trestný skutek – příživnictví. Zlotřilec skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.