Z nenávisti ubil rodiče sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Z nenávisti ubil rodiče sekerou!

Rodiče zavraždil v opilosti sekerou!
Rodiče zavraždil v opilosti sekerou! (Ilustrační foto: ara)

Oba své  sotva vyučený elektrikář Jaroslav S. (18) ze Závadky nad Hronom na středním Slovensku. Mrtvolu matky se navíc ještě pokusil zneuctít!

Na místě činu zanechal list papíru, na který napsal doslova »Zavraždil jsem je z nenávisti«. Stejně vypovídal před trestním senátem okresního lidového soudu v Banské Bystrici. Svoje bestiální řádění zdůvodnil tím, že otec s matkou „ho omezovali, nedovolili mu pít alkohol, vytýkali mu, že chodí pozdě z práce, a matka ho všude sledovala“. Přitom sám otec se podle obžalovaného trvale opíjel a s matkou se neustále hádali. U soudu také zaznělo, že už v žilinském učilišti se Jaroslav S. dopouštěl kázeňských přestupků. A když nastoupil v Brezně do zaměstnání, byl vyšetřován pro vloupačky a krádeže.

„Senát okresního lidového soudu zvážil všechny důležité okolnosti a s přihlédnutím k mimořádné společenské nebezpečnosti jednání uložil obžalovanému trest smrti,“ psal dobový tisk. Zvrhlému mladíkovi jistě neprospělo, že se pokusil mrtvolu své matky sexuálně zneužít. Později mu byl milostí trest smrti změněn na doživotí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.