Čech navždy zmizel v tajze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Čech navždy zmizel v tajze!

Cestovatel už se téměř jedenadvacet let pohřešuje.
Cestovatel už se téměř jedenadvacet let pohřešuje. (Foto: ilustrační foto Scom)

Zkušený cestovatel Pavel R. (25) 
z Teplic se vypravil za dobrodružstvím na ruskou Sibiř. 
V červenci roku 1994 se však v tajze ztratil a už o něm nikdy nikdo neslyšel...

Mladý Severočech vyrazil s českou přírodovědeckou expedicí k termálním pramenům na Sajanském hřbetu u legendárního Bajkalského jezera. Aniž by kolegům cokoli vysvětloval, nečekaně se od expedice odpojil a přidal se k výpravě ruských horolezců. Proč? To je velká záhada! Nikdo z Rusů nedokázal později místní policii sdělit jak, kdy a kam se Pavel R. vlastně ztratil.

Neúspěšný byl i Interpol. Údajně Čech náhle zmizel. Najednou zkrátka se skupinou nebyl, aniž by si toho kdokoli všiml. Nepodařilo se zjistit, zda horolezci mluví pravdu. Došlo snad mezi nimi k nějakému sporu, který Čech zaplatil životem? Tlí jeho tělo v mělkém hrobě? Tehdy mladík by byl dnes už zralý muž. Zůstává však už téměř jedenadvacet let mezi pohřešovanými. Nenašla se ani jeho mrtvola, ani žádná slibná stopa. Pravdu o tom, co se stalo, zná jen sibiřská tajga...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.