4 roky od smrti Bartošové (†48): Vdovec Rychtář si schoval i její zubní kartáček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

4 roky od smrti Bartošové (†48): Vdovec Rychtář si schoval i její zubní kartáček!

Iveta Bartošová s Josefem Rychtářem
Iveta Bartošová s Josefem Rychtářem (Profimedia.cz, archiv Blesku)

Přišel o ni přesně před 4 lety, kdy se rozhodla ukončit život pod koly jedoucího vlaku. Jako by ale Iveta Bartošová (†48) byla pořád s ním! Tak to aspoň vdovec Josef Rychtář (60) cítí, protože má u sebe nejen urnu, ale i její nejosobnější věci. Včetně použitého zubního kartáčku...

„Když jsem se po smrti Ivetky stěhoval z Uhříněvsi, s panem Štaidlem jsem se domluvil ohledně toho, co si odvezu. Notářka mi jako jejímu manželovi přiznala veškeré movité věci z domu,“ vysvětlil Rychtář při příležitosti smutného výročí.

Zklamání z prodeje

„Mohl jsem si tedy vzít novou kuchyň za čtvrt milionu, nábytek, pračku, sušičku nebo televizi, ale já jsem chtěl spíš ty její osobní věci. Jako bylo oblečení, voňavky, zubní kartáčky, kabelky, boty, korálky. Prostě všechno, co používala a bylo to ryze osobní. To jsem upřednostnil před movitým majetkem,“ tvrdí, že pro něj běžné věci byly cennější než ty, které měly hodnotu statisíců.

Cennosti prý navíc nechal v domě záměrně, aby je mohl využívat zpěvaččin syn Artur. Ten totiž dům zdědil. Ke zklamání Rychtáře se ho ale rozhodl prodat.

Dnes má narozeniny

Použité věci po Ivětě sice nemají žádnou závratnou hodnotu, vdovec je ale dodnes střeží jako největší poklad. „Všechny věci jsem dal do papírových krabic. Když jsem bydlel v Říčanech, měl jsem je ve firmě. Ve chvíli, kdy jsem se musel odstěhovat, odvezl jsem a uložil na bezpečné místo,“ přiznal Aha! Rychtář, který prý nikdy nedopustí, aby byly jakkoliv zneužity.

„Neskončí ani v dražbě, ani v bazaru. A pokud budu dýchat, tak na ně nikdo nesáhne,“ zdůraznil Josef. Přestože momentálně žije s přítelkyní Ivou, nechal se slyšet, že je Iveta i čtyři roky po smrti jediná žena, která má v jeho srdci místo. Zármutek je pro něj to o větší, že dnes slaví životní jubileum šedesát let.

Muzeum pro fanoušky?

Vdovec dopředu kalkuluje, jak zajistit věci, až sám opustí pozemský svět. „Nevím, komu je jednou budu muset dát, až tady nebudu, ale zařídím to tak, aby s nimi bylo naloženo, jako bych se o ně staral já,“ přiznal vdovec. „Chtěl jsem třeba udělat i muzeum, ale zatím jsem to nerealizoval. Chce to vhodné prostory a zjistit, zda by o to její fanoušci měli zájem,“ svěřil se v den, který se mu bolestně zaryl do srdce.

Zanechala mu dopis a obraz

Život Bartošové vyhasl 29. dubna 2014 v 11:29. Využila toho, že její manžel odjel do Říčan, napsala dopis na rozloučenou, zanechala pro něj obraz jako dárek k narozeninám a šla si pro jistou smrt na železniční koleje, několik stovek metrů vzdálených od domu v Uhříněvsi.

Prokleté místo

Železniční koleje v Uhříněvsi, kde se zpěvačka rozhodla skoncovat se životem, nejsou spojeny jen s jednou tragédií. V místě, kde nechal Josef Rychtář postavit dřevěný křížek, našli smrt už čtyři lidé. Pod koly vlaku tu měla v letech padesátých skončit svůj život i snacha bolševického pohlavára Václava Kopeckého (†63).

Nedotknutelná urna

Bartošová má sice hrob v Říčanech, fotografii a jméno na hrobě v rodném Frenštátě pod Radhoštěm, ale ani v jednom nejsou pochované její ostatky. Ty má už čtyři roky u sebe Rychtář. „Na urnu taky nikdo nesáhne. Nedám ji z ruky. Ivetka zůstane se mnou. Mám ji u sebe, dokud budu dejchat a žít. Až tu nebudu, tak bude v držení lidí, ke kterým mám důvěru, že se o ni budou důstojně starat,“ přiznal Aha!.

 Iveta tajně o Rychtářovi: Je to hajzl, který se jen šňoří!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nicnezpravda
29. 4. 2018 • 13:13

a to ta baba pry prodava obleceni a sama zase v ty sukni ze ktery ji lezou vsechny speky darina mela i lepsi uces..pred par dny na te razii..nova rychtr cour..a je proste lacina

nicnezpravda
29. 4. 2018 • 12:43

rychtar si uz ani nevzal slusne obleceni k ucteni pamatky..jen to leskle triko co mu nekdo dal a v tom obri vypite pandero..a kde ma syna usouna !? fuj kolotocar..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.