Svěcený se dme pýchou: Krásná dcera dobývá svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Svěcený se dme pýchou: Krásná dcera dobývá svět!

Spolu si vyšli i na koncert.
Spolu si vyšli i na koncert. (Foto Instagram a ara)

Ve čtyřech letech bylo jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu. Julie (23), dcera virtuosa Jaroslava Svěceného (57), už jako dítě držela housle v ručičkách a denně šest hodin trénovala. Vyplatilo se!

Dnes studuje prestižní školu v Londýně a spolupracuje s místním symfonickým orchestrem. I když každého napadne, že právě slavný houslista své dceři vyšlapal cestičku, tak zásluhu na všem, co dokázala, má ona sama a maminka.

Táta pozorovatel

„Táta byl spíš laskavý pozorovatel z dálky, máma byla důsledná,“ vypráví Julie Svěcená. „Jako dítě jsem prý chvíli nepostála, byla jsem akční, ale housle mě bavily a cvičit jsem chtěla většinou sama,“ svěřila se v rozhovoru pro Ona Dnes.

Vyhrála konkurz

Julie žije už třetím rokem v Londýně, kam se dostala do elitní Royal Academy of Music, získala magisterský titul a pokračuje v postgraduálním studiu. Před dvěma roky vyhrála konkurz na spolupráci s London Symphony Orchestra. Velké úspěchy si přivezla z mnoha mezinárodních soutěží.

Houslový virtuos Svěcený hrál na housle ve stanici Můstek

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.