Tajné fotografie slavných veselek: Melánie Vančurová a Jiří Hrzán | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tajné fotografie slavných veselek: Melánie Vančurová a Jiří Hrzán

Svatba Jiřího Hrzána a Olgy Hlavové
Svatba Jiřího Hrzána a Olgy Hlavové (Foto Aha! – Petr Novotný, archiv M. Vančurové, ara)

Tyhle fotky pro pamětníky by dneska už nevznikly. Většina aktérů již bohužel není mezi námi. Jiří Hrzán (†41), který by koncem března oslavil 77. narozeniny, si počátkem 70. let minulého století bral svou druhou ženu Olgu Hlavovou. Za svědka mu šli scenáristé Jiří Bednář (†72) a Jiří Melíšek (†83).

S první ženou Věrou měl herec dceru Báru Hrzánovou (51), dnes známou herečku, s druhou manželkou Olgou dceru Terezu, která pracuje jako výtvarnice. Na Hrzánově svatbě byla také manekýnka Melánie, za svobodna Lepší, po svatbě s Darkem Vostřelem v roce 1968 Vostřelová. I její svatební fotka připomíná řadu zajímavých uměleckých osudů.

1973: Svatba Jiřího Hrzána a Olgy Hlavové:

Olga Hlavová: Rodinné prokletí
Svého muže Jiřího Hrzána přežila. Bohužel se u ní projevily příznaky Alzheimerovy choroby, podle pamětníků jimi trpěl i její otec, který byl známým lékařem. Olga sice žije, ale nemoc ji připravila o vzpomínky.

Jiří Hrzán (†41): Riskantní koníček
V září 1980 spadl nešťastnou náhodou z fasády domu v pražské Ladově ulici. Lezení po domech bylo bohužel jeho velkou zálibou, zejména když se předtím posilnil alkoholem. Dva dny bojoval o život, až 24. září v nemocnici na Karlově náměstí zemřel.

Jiří Melíšek (†83): Kamarád Kopeckého
Nedávno zesnulý scenárista je mimo jiné spoluautorem oblíbené komedie Ať žijí duchové! a seriálů Robot Emil či Slavné historky zbojnické. Byl ženatý s manekýnkou Olgou Melíškovou (†69), která bohužel podlehla rakovině. Melíšek patřil k nejbližším přátelům herce Miloše Kopeckého (†73).

Jiří Bednář (†72): Dvojitý svědek
Do povědomí diváků se navždy zapsal rolí palubního střelce Študenta ve filmu Nebeští jezdci (1968). Neodsvědčil svatbu jen Hrzánovi, ale i životnímu kamarádovi Jirkovi Krampolovi (77), když si bral hlasatelku Janu Fořtovou (69). Jiří Bednář zemřel předčasně v roce 2013 v bohnické léčebně.

Melánie Vančurová (68): Miss Dior
Melánie, za svobodna Lepší, pak Vostřelová, nyní Vančurová. Jedna z nejznámějších manekýn (v roce 1968 se ve Francii stala Miss Dior) si napřed vzala herce a principála Darka Vostřela, rozvedla se a jejím druhým mužem byl Jan Vančura z Plavců. I toto manželství skončilo rozvodem. Melánie se dnes věnuje psaní.


1968: Svatba Darka Vostřela a Melánie Vančurové.

Darek Vostřel (†63): Odstavený Rudolf III.
Melánie přebrala Darka hlasatelce Jaroslavě Panýrkové (76). Brali se v roce, kdy k nám přijely sovětské tanky. Vostřel, kterého znají diváci jako jednoho z rádců v Šíleně smutné princezně a taky jako řezníka Rudolfa z TV cyklu Píseň pro Rudolfa III., přišel kvůli svým politickým názorům o divadlo Rokoko, které řídil a psát musel dál už jen pod pseudonymem.

Jiří Šašek (†66): Konec kariéry
Scenárista představoval kdysi velmi populární postavu Robota Emila a vystupoval ve skečích spolu s Darkem Vostřelem. Stejně jako on byl kvůli politickým názorům odejit ze scény. Jiří Šašek byl spolužákem herců Aleny Vránové (83), Vladimíra Brabce (81) či Jany Štěpánkové (81).

Zdeněk Braunschläger (84): Emigrant díky Zemanovi
Seriálu 30 případů majora Zemana vděčí nejen za dvě roličky (ing. Holý v Prokletém dědictví a mrtvý taxikář Šolc z Pána ze Salcburku), ale také za to, že v roce 1980 mohl vycestovat do Západního Německa. Tenkrát mu totiž pomohl sehnat pas sám major Zeman Vladimír Brabec (81). Z emigrace se herec vrátil po roce 1989 a zahrál si například v Habermannově mlýně. Žije střídavě v Mnichově a Praze.

Karel Štědrý (78): Trojnásobný ženáč
Zpěvák a podnikatel se svou první ženou Janou, s níž měl dcery pojmenované podle semaforských hitů Tereza a Zuzana. Jana bohužel předčasně zemřela. Karel se pak oženil s matkou moderátorky Nicol Lenertové (41), ale brzy se rozvedli. S třetí manželkou Evou (57) má syna Karla (30), který je malíř.

Milan Chladil (†53): Miláček všech
Zpěvák zemřel v roce 1984 přímo ve svém autě, když se vracel z vystoupení s Yvettou Simonovou (87). Po pitvě vyšlo najevo, že prodělal mnoho malých infarktů a bylo vlastně zázrakem, že se vůbec dožil padesátky. Byl to člověk, na kterého všichni z branže rádi vzpomínají.

Michaela Feuereislová (60): Rozesmátá švagrová
Sestra nevěsty Melanie a švagrová ženicha Darka je dnes renomovanou fotografkou. Zůstala bezdětná. První muž novinář jí zemřel, nyní je podruhé vdaná. S mužem fotografem Jiřím (56) s láskou pečují o větší počet domácích mazlíčků.



Přečtěte si
mbmb
19. 7. 2021 • 12:22

Ano Bello je to mazaná župana

mandat
3. 3. 2016 • 01:07

Milan Chladil zemrel u sve milenky pri sexu.Jeho rodina vse ututlala a vymysleli si, ze zemrel v aute.Kazdy,kdo ho znal moc dobre vedel, ze to byl velky zaletnik.Dlouho se rikalo, ze Chladil zemrel na zenske.

pelagie
2. 3. 2016 • 17:26

Někde se psalo, že Panýrková byla dlouhá léta partnerkou Šlitra,který zemřel v roce 1969

-bello-
2. 3. 2016 • 14:25

Melánie Vančurová to přes Vostřela vzala jak pravá zlatokopka, to se vědělo a taky to, že to byla strašná nána blbá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.