Kráska z filmu Ghoul: Setkání se starou noční můrou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kráska z filmu Ghoul: Setkání se starou noční můrou!

Romana Jákl Vítová doprovodila na premiéru svého manžela, i když ji trápí zápal plic.
Romana Jákl Vítová doprovodila na premiéru svého manžela, i když ji trápí zápal plic. (Foto Aha! – Pavel Machan, herminapress.cz, archiv filmu Ghoul)

Hrůza a křik! To se neodehrávalo jen při premiéře děsivého hororu Petra Jákla (41) Ghoul, ale i během samotného natáčení. Obzvlášť pro hlavní herečku Alinu Golovlyovou bylo hraní ve snímku inspirovaného příběhem ukrajinského masového vraha a kanibala Andreje Čikatila (†57) psycho.

„Když jsem byla malá, příběh o Čikatilovi jsem znala, někdo mi ho vyprávěl. Bála jsem se ho nejvíc na světě,“ popsala na premiéře snímku ukrajinská herečka Alina, která ztvárnila dívku Katarinu.

Jákl si ji vybral na jednom z mnoha konkurzů právě na Ukrajině. „Při castinzích mi prošlo rukama obrovské množství herců, vybírali jsme to půl roku a bylo to přes 1500 lidí. Alina byla pro roli průvodkyně Katariny jasná volba. Její role byla opravdu náročná,“ řekl deníku Aha! Jákl.

Natáčení probíhalo uprostřed lesů v oblasti, kde vrah Čikatilo, který zavraždil na 53 dětí a žen, opravdu žil. To bylo pro herečku spolu s vyprávěním starousedlíků, kteří jeho řádění a období hladomoru a kanibalismu opravdu zažili, pořádný nápor na psychiku.

Byl mou dětskou můrou říká Alina

„Bylo dost těžké se přes to dostat, právě on byl mou dětskou noční můrou, to přiznávám. Točili jsme dlouho a několik hodin v kuse, bylo to náročné a vyčerpávající. A teď jsem se s ním znovu setkala, téměř tváří v tvář,“ prozradila herečka, která na premiéře poprvé zhlédla celý film.



Autor:  vin

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.