Josef Hlinomaz (†63) z Chalupářů se musí v hrobě obracet: Milenka promrhala dědictví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Josef Hlinomaz (†63) z Chalupářů se musí v hrobě obracet: Milenka promrhala dědictví!

V této vile v pražských Střešovicích herec žil. Dům má dnes novou omítku a přibyla i půdní vestavba. Vchod byl původně ze strany a po schodech.
V této vile v pražských Střešovicích herec žil. Dům má dnes novou omítku a přibyla i půdní vestavba. Vchod byl původně ze strany a po schodech. (Foto Aha! – Petr Novotný, koláž Ahaonline.cz )

Tohle by populárního herce nepotěšilo! Milenka Josefa Hlinomaze (†63) Magda Kalichová promrhala milionové dědictví. Do klína jí spadla vila v pražských Střešovicích plná hercových obrazů. Nic z toho jí ale nezůstalo.

Hlinomaz si na konci 60. let pořídil vilu na noblesní adrese na rozhraní pražských Petřin a Střešovic. Prodal družstevní garsonku, kterou měl hned vedle bytu Stelly Zázvorkové (†83) v Dejvicích. A protože pro něj samotného byl dům moc velký, nastěhoval si do něj svou vdanou milenku i s manželem. „Magda Kalichová představovala ty své dva chlapy ve společnosti dost svérázně: Tohodle mám na lásku a toho na peníze. Tím myslela Hlinomaze. Trochu jsme ho litovali, ale chtěl to tak sám,“ prozradila sousedka. V domě prý bývalo hodně veselo.


„Když točili Chalupáře, tak se tady na zpáteční cestě často stavovali. Jiřina Bohdalová, Stel
la Zázvorková i Jiří Sovák. Hlinomaz míval doma spoustu vína,“ vzpomíná paní ze sousední vilky. „Bohdalka obdivovala obrazy, které visely od sklepa až na půdu,“ upřesnila.
Idylka ale neměla dlouhého trvání. Josef Hlinomaz se v roce 1978 navzdory zákazům lékařů vypravil k moři. Tam dostal infarkt, kterému na místě podlehl. Včera to bylo přesně 36 let.
„Dům zdědila Magda a její manžel Karel Kalich. Jenže se po čase rozvedli a museli dělit majetek. Ani jeden z nich nemohl toho druhého vyplatit, tak všechno prodali,“ vzpomíná další pamětník a Hlinomazův kamarád, moderátor Michal Herzán (65). Hercova milovaná vila a desítky obrazů skončily v cizích rukou.

Dohromady je svedl film
Josef Hlinomaz byl ženatý jen jednou. Po rozvodu se už do chomoutu nehrnul. Ve filmových ateliérech na Barrandově poznal Magdu Kalichovou, která měla na starosti komparzisty. Byla sice vdaná, ale dopřávala svou přízeň i herci.

O tom, že dědictví po Hlinomazovi štěstí nepřineslo, se dočtete v Nedělním Aha!



Autor:  hoh

Přečtěte si
prroud
9. 8. 2014 • 22:05

Proc myslis,ze se nepodepisujou plnym jmenem? Dlouho by nedejchali,drbny

prasulka
9. 8. 2014 • 15:40

prroud
9. 8. 2014 • 13:53

Proc by se mel "obracet",je mu to naprosto sumak,a co si kdo udela s dedictvim je jen jeho problem!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.