Česko zaplaví surfařská vlna: Šebrle mokrý jako myš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Česko zaplaví surfařská vlna: Šebrle mokrý jako myš

Romanovi neopren sluší.
Romanovi neopren sluší. (Foto Aha! – Robert Klejch, FTV Prima, Profimedia)

Hrne se k nám hodně velká voda. Ales-
poň v nové reality show Cool Wave, která zítra večer zaplaví televizní obrazovky. Alespoň v nové reality show Cool Wave, která zítra večer zaplaví televizní obrazovky. Jak to asi bude vypadat, až se osmička Čechů, tedy suchozemských »krys«, začne učit na surfu, nám prozatím předvedl olympijský šampion v desetiboji Roman Šebrle (43). Coby nováček se nemotorně plácal ve vodě a polykal andělíčky.

Aby na soutěž Prima upoutala pozornost, pozvala celebrity do Surf Areny v pražských Letňanech. Dala jim neopreny, prkna a trenéra a mohly se učit… Zdálo by se, že ostříleného vícebojaře nemůže nic překvapit. Ovládá deset disciplín a každý sport má v malíčku. Když se Roman Šebrle (43) v Surf Areně navlékl do neoprenu, vypadal, jako by k němu patřil.


Jenže pak vzal prkno a žuchnul do vody. Sotva na chvíli udržel rovnováhu vkleče a šup, už padal do vln. A nebyl sám! Jeho kolega, pětibojař David Svoboda (33), na tom nebyl o moc lépe. Prkno mu uplavalo dřív, než se nadál, narazil na okraj a už se válel ve vodě. Drsné pády si vyzkoušeli i další odvážlivci z řad herců a hereček. Princeznu z Řachandy Denisu Pfauserovou (29) prkno vyvrhlo na souš a měla co dělat, aby se nasoukala zpět do vody, Romanu Vojtkovi (46) rovnou uplavalo, a tak chvíli jezdil po břichu, než ho smetly vlny. A Karel Heřmánek ml. (29) si na prkně málem překousl jazyk. Surfovat prostě není žádná legrace!

Jak se točila reality show
● Točilo se to na ostrově Fuerteventura (Kanárské ostrovy), a to 15 dní, od 1. do 15. března. Celkem na 9 plážích, na sopce, v dunách. Soutěžící plavali s lachtany, chodili na laně v horách 30 metrů nad propastí.
Při natáčení štáb napadl německý surfař a zaútočil na dron. Nelíbilo se mu, že se točí na veřejné pláži.
● K úrazu došlo, když jeden ze soutěžících v čekání na závody na longboardech spadl a celý se sedřel. Rány se pod neoprenem nehojily.
● Na natáčení bylo potřeba pořídit drony a GoPro kamery. Drony byly speciální – např. jeden velký, který zvládl odolávat i silnému větru, a GoPro kamery měli soutěžící vždy na surfech, na hrudi, na čelech, na kolech, na autech atd. Bylo jich dvacet. O 2 kamery přišel štáb ve vlnách.

Zprávař Roman Šebrle: Přišel o svaly a narostl mu pupek!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.