Preiss odmítal říct ho*no! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Preiss odmítal říct ho*no!

V Dabing Street se objeví i Preiss.
V Dabing Street se objeví i Preiss. (Foto ČT, FTV Prima, TV Nova, ara)

Mluví se o něm jako o jednom z nejsprostších seriálů, přesto se vysílá před 22. hodinou. Vulgarity však mají v Dabing Street režiséra a scenáristy Petra Zelenky (50) opodstatnění. A potýkají se tu s nimi i herci, kteří hrají sami sebe – třeba Jiří Bartoška nebo Viktor Preiss. Ten ale sprostě mluvit odmítne, a má to následky!

Během dvanácti půlhodinových dílů se v seriálu vystřídá celá řada předních herců. A řada z nich vystupuje v tzv. cameo rolích – hrají tedy sami sebe. Hned v prvním díle to byl Jiří Bartoška (70). Měl jen jeden natáčecí den, a to rovnou ve strašnickém krematoriu. Točil totiž řečníka na pohřbu, kterému projev napovídá do sluchátka Václav Neužil. Je to komické, protože se plete a v obřadní síni je rázem veselo! „Petr Zelenka potřeboval člověka, který je známý, a tak jsem řekl: Jo! Ten fór se mi líbí a není nic lepšího než umět si ze sebe udělat legraci,“ komentoval to během natáčení Bartoška. Původně ale roli hrát neměl. Petr Zelenka před ním oslovil třeba Karla Rodena, který odmítl.

Jak se dají 
herci vydírat
Další známou tváří, která tu hraje sama sebe, je Viktor Preiss (70). Ten se představí ve 4. díle jako slušně mluvící herec. To ho dostane do konfliktu. Odmítá v dabingu říkat sprostá slova a kvůli tomu ho napadne režisér Janda (Mirek Krobot). Ani Preiss ale nebyl prvním kandidátem na tuto roli. „Roli slušně mluvícího českého herce mi před tím odmítli tři jiní lidé,“ prozradil Zelenka. Jak to ale bývá – roli vzal ten, komu sedí nejlépe. „Preisse
jsem trochu psychologicky vydíral. Kdysi odmítl roli v Knoflíkářích a pak měl výčitky. Když teď váhal, tak jsem mu to připomenul,“ usmíval se režisér.

 

Scénka s Preissem prý v seriálu patří k nejvtipnějším. „Viktor Preiss je prostě mimořádný člověk a herec! Takhle se odkopat a udělat si ze sebe p*del umí opravdu málokdo,“ komentoval to jeho kolega Hynek Čermák. Dabing Street vznikl na základě divadelní hry, kterou Petr Zelenka původně napsal pro Dejvické divadlo. „Záhy po premiéře hry se ukázalo, že některé postavy jsou natolik životaschopné, že by prostě byla škoda nenapsat jim další osudy. O seriál si pak řekly samy,“ vysvětlil to Zelenka.


Bartoška bodoval v krematoriu! Jeho smuteční řeč rozesmála pozůstalé

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.