Velocipedista Zimovčák - Na kostitřasu chce ujet 3240 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velocipedista Zimovčák - Na kostitřasu chce ujet 3240 km!

Zimovčák trénuje na velocipedu každý den. Z pyrenejských kopců má respekt.
Zimovčák trénuje na velocipedu každý den. Z pyrenejských kopců má respekt. (pro Aha! – Michal Vlček)

ZLÍN – Velocipedista Josef Zimovčák (50) se opět mučí v sedle svého stoletého kostitřasu. Po Tour de France a Giru ďItalia chce zkusit zdolat poslední závod velké trojky – španělskou Vueltu.

Zimovčák před dvěma lety senzačně absolvoval Tour de France, loni jeho vítězné tažení závodem Giro ďItalia zastavila pár desítek kilometrů před cílem tragická nehoda, když při srážce s jeho doprovodným vozidlem zemřel motocyklista. Zimovčák poté okamžitě závod ukončil, za což obdržel cenu od Českého svazu fair play.

Neštěstí velocipedistu nezlomilo a pro letošek si stanovil další smělý cíl. „Chci zvládnout Vueltu,“ oznámil. Závod vedoucí i horami v Pyrenejích je dlouhý 3240 kilometrů, na kole bez převodů tedy čeká Zimovčáka pořádná porce. „Neponechávám nic náhodě. Trénuji od prosince, už mám najeto přes čtyři a půl tisíce kilometrů, zvládl jsem soustředění na Mallorce a na Korsice. Vueltu chci odjet možná ne s radostí, ale v pohodě,“ plánuje.

Stejně jako při předchozích závodech Zimovčák pojede vždy den před hlavním pelotonem. Společně s ním Vueltu absolvuje 14členný tým. „Náklady se budou pohybovat kolem dvou milionů korun,“ prozradil závodník. Vuelta startuje 1. září ve Vigu, do cíle v Madridu by měl Zimovčák dorazit 25. září.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.