Karel Dobrý (46): Musel jsem přísahat na Alláha, jinak… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karel Dobrý (46): Musel jsem přísahat na Alláha, jinak…

Herec Karel Dobrý prožil velkou část svého dětsví v Sýrii.
Herec Karel Dobrý prožil velkou část svého dětsví v Sýrii. (Foto: Profimedia)

Po Karlu Rodenovi jeden z neobsazovanějších českých herců v zahraničních filmech nežil celý život pouze v Čechách. Čtyři roky svého života strávil Karel Dobrý také v Sýrii. A vzpomínky na tuto životní etapu jsou rozporuplné…

Do Sýrie se Dobrý dostal díky svému dědečkovi, který v Hammá stavěl továrnu na výrobu pneumatik. Prožil tam podstatnou část svého dětství, a to od osmi do dvanácti let. Ačkoli se s místními dětmi bez problémů sžil, klukovské hry byly mnohdy nevyzpytatelné… „Dokonce jsem jednou musel přísahat i na Alláha. To když nás s Alešem Budínem, klukem z Brna, se kterým jsme tam byli přes dva roky, jednou arabský kluci chytili a řekli, že nás zabijou, jestli nebudeme přísahat. Jeden měl kámen, druhý tyč, třetí vzduchovku. Tak jsme přísahali,“ svěřil se Dobrý v rozhovoru pro iDNES.cz.


Naštěstí šlo ale opravdu jen o hru a jeden z „tyranů“ se pak stal Dobrého nejlepším kamarádem. Herec dodnes vzpomíná na roky strávené v Sýrii jako na nejhezčí část svého dětství. Ve srovnání se životem na šedivém pražském sídlišti to prý byla nádherná země plná barev a vůní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.