Užijte si poslední teplé dny! Už před víkendem se vrátí zima a sníh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Užijte si poslední teplé dny! Už před víkendem se vrátí zima a sníh!

Zimy už mají všichni plné zuby. Na horách si o víkendu můžete postavit sněhuláka a pomstít se mu :)
Zimy už mají všichni plné zuby. Na horách si o víkendu můžete postavit sněhuláka a pomstít se mu :) (Došlo redakčním mailem)

Svetry, teplé bundy a čepice budeme už brzy znovu potřebovat. Byť to poslední dny vypadalo, že začalo léto, zima se ještě nevzdala. A brzy znovu ukáže svou sílu…

Ještě první květnový den bude relativně teplý, už v pátek se ale vrátí zima a na hory i sníh. Na dvacetistupňové teploty máme podle meteorologů na nějaký čas zapomenout, první květnový víkend budeme podle Meteopressu dokonce rádi, když se teploměr vyšplhá k deseti stupňům. Kdo tedy plánuje prodloužený víkend, nebude zřejmě nadšený.

Zatímco až do čtvrtka bude počasí stejné jako poslední týden, tedy teploty až 22 stupňů s občasnými přeháňkami a bouřkami, v pátek přijde citelné ochlazení. Má být zataženo s deštěm a bouřkami, a to na celém území republiky. V noci teploty spadnou až k -1 °C, přes den nevystoupají nad 11 stupňů.

A to není konec špatný zpráv. V sobotu a v neděli má být totiž ještě chladněji, byť jen o trochu. Dál bude zataženo s deštěm, v noci se objeví mrazíky a na horách může sněžit. Teploty přes den nepřekročí 10 °C. Oteplí se, byť jen velmi mírně, od pondělí.
Podle dlouhodobé předpovědi Meteopressu bude tepleji až od 6. května. Má být polojasno až oblačno s přeháňkami a nejvyššími denními teplotami okolo 20 °C.

Autor:  ph

Přečtěte si
ho.no
29. 4. 2014 • 07:44

Nevěřím.Bude pravý opak jako vždy - sluníčko,jasno a teploty nad 20 stupňů C

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.