Kusy těla létaly vzduchem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Kusy těla létaly vzduchem

Hasiči ještě včera dopoledne odstraňovali kusy těla rozmetané po zdech okolních domů.
Hasiči ještě včera dopoledne odstraňovali kusy těla rozmetané po zdech okolních domů.

KLADNO – Výbuch, křik a kusy těla rozmetané po celé ulici. Takový budíček včera čekal obyvatele obce Zlonice na Kladensku. Kvůli neznámé trhavině zde muž (36) přišel o obě ruce a nohu. Sousedé naznačují, že mohlo jít o pomstu.


Vzal do ruky lahev a…
● Výbuch!
● Muž přišel o obě ruce a nohu!

Včera brzy ráno se dva kamarádi vraceli domů. V tu chvíli ještě netušili, že jejich cesta skončí tragicky před domem jednoho z nich. „Jeden z mužů našel na ulici lahev s neznámou látkou. Při manipulaci s ní došlo k výbuchu,“ říká stroze Jana Steinerová z kladenské policie. Sousedé jsou ale sdílnější. „Bylo zhruba půl třetí, když se ozvala obrovská rána. Měl jsem za to, že spadla někomu střecha. Venku křičeli, ať zavoláme záchranku,“ vzpomíná na hrůznou noc soused oběti Vladislav Suchý. „Vyběhl jsem před dům a všude byla spoušť. Někdo z ulice už podával první pomoc. Chtěl jsem tam jít taky, ale uviděl jsem tu roztrženou nohu a ruce daleko od těla, tak jsem nemohl. Ten člověk byl naživu a vnímal,“ pokračuje soused s tím, že zraněného převážel do nemocnice vrtulník. „Měl amputované tři končetiny a další vážná zranění,“ řekli Aha! záchranáři. Muž, který oběť výbuchu doprovázel, vyvázl bez následků.

Dramatickou událostí teď žije celá obec. V Purkyňově ulici, kde k neštěstí došlo, se lidé bojí o svůj život. „Nevíme, zda šlo o náhodu, nebo o pomstu,“ shodují se obyvatelé. Na domě oběti se ale v noci objevil černý nápis »krade«. Podle souseda Vladislava Suchého je proto možné, že se muže romské národnosti někdo pokusil pouze vystrašit. Kliknutím zvětšeteTo ale nevyšlo a výbuch nastal příliš pozdě. „Byl to sice bezproblémový člověk, ale asi musel někomu něco provést. Lahev ležela na prahu a výbuch by ho jen vystrašil, poničil dveře a vytloukl pár oken,“ říká soused. Možnost pomsty nepřímo potvrzuje i starosta Zlonice Rudolf Čížek. Podle něj Purkyňovu ulici zčásti obývají sociálně nepřizpůsobiví lidé. „Máme s nimi různé problémy, mnozí z nich u nás nejsou ani trvale hlášeni. Dokonce jsme kvůli nim v obci museli nechat zřídit služebnu městské policie,“ říká.

Příčinu výbuchu a složení látky teď zjišťuje policie. Podle odborníků by však mohlo jít o nějakou podomácku vyrobenou směs běžně dostupných chemikálií obsahující například aceton nebo peroxid. Tyto látky jsou velmi citlivé a tedy hodně nebezpečné. Výbuch byl podle svědků velmi silný. Ještě včera dopoledne hasiči odklízeli části těla a střepů rozmetané po zdech okolních domů. Muž teď leží ve velmi kritickém stavu v motolské nemocnici.


Autor: Pavel Miškovský
Foto Aha!: Kateřina Kalibánová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.