Velké srovnání cen: V Německu je jídlo levnější! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Velké srovnání cen: V Německu je jídlo levnější!

Vína v Česku jsou dražší než v Německu.
Vína v Česku jsou dražší než v Německu. (pro Aha! – Věra Knedlhansová)

O tom, že u našich západních sousedů nakoupíte levněji, se šušká už dlouho. Deník Aha! vyrazil do Německa ověřit, zda je to pravda. A výsledky jsou šokující. Potraviny, kosmetiku, drogistické zboží, oblečení i elektroniku nakoupíte za hranicemi levněji. V prvním díle našeho seriálu přinášíme srovnání cen potravin.

Současná ekonomická situace českých rodin není růžová. Zvláště ceny potravin rychle rostou. Čeští prodejci sice nyní lákají na obrovské slevy, ale v porovnání se sousedním Německem jsou naše ceny potravin rozhodně vyšší.

Proto stále platí, že nákupy za hranicemi západních sousedů se prostě vyplatí. Pokud se tedy o prázdninách rozhodnete pro výlet třeba do některého německého akvaparku, určitě nezapomeňte udělat také velký nákup potravin.

Můžete i do zásoby, tyhle nákupy se v domácí spižírně neztratí a ušetřené peníze přijdou vhod. Protože Češi jsou pivní znalci, tak nás jistě potěší nižší cena plzeňské dvanáctky. Výrazně levnější je však třeba i víno, hladká mouka i cukrovinky.

Víte, že...

Je velký rozdíl mezi pojmy »minimální trvanlivost« a »spotřebujte do« u potravinářských výrobků? Pokud u potravin prošla lhůta »spotřebujte do«, tak se už nesmí v žádném případě prodávat.

Potraviny s prošlou minimální trvanlivostí se mohou dále prodávat, ale musí být nabízeny odděleně a tato skutečnost musí být zřetelně uvedena. Za kvalitu pak ručí prodejce.



Přečtěte si
proxima
19. 7. 2011 • 06:51

Když k nám východní Němci jezdili nakupovat dětské botičky , pamatuju když k nám západní Němci jezdili na večeři za pár šlupek. No časy se mění ... Ano já taky dnes jezdím do Žitavy - do Tommu a nakoupím tam skoro o 40% levněji než tady. Pak si dám na parkovišti cigáro a jdu se ještě podívat do Daichmann na boty - dost dobrý boty za 20 éček --- jak to, že v CZ jsou ty samý za 1.500 kaček ??? A to už vůbec raději nepřipouštět otázku - jaká je průměrná mzda Čecha a Němce. Taky věříte, že Čech pobírá cca 26.750,-/měs ??? ... Věřte !!! 9 malých pejsků a jeden vlčák = a průměr je tu. ///// doufám, že zareaguje BOHATY PODNIKATEL - IP:88.101.207.****** - taky toho blba milujete?

zadnice
18. 7. 2011 • 15:37

A budou toho mnohem více využívat. Kvalita je skutečně nesrovnatelná, ceny také a představte si, když se zvedne DPH o 7,5%, ale už je jasné, že to bude o 9% a možná za chvíli i o více. Kalousku s Nečasem kam myslíte, že budou směřovat peníze značné části obyvatelstva? Podívejte se na mapu Sudet a nechte si vyčíslit kolik tu je obyvatel. Navíc značná část umí dobře německy a dobře se u sousedů vyzná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.