Svoboda promluvil ze záhrobí: Co bude na albu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Svoboda promluvil ze záhrobí: Co bude na albu...

Karel Svoboda
Karel Svoboda (Aha! – Dalibor Puchta, David Kundrát)

Deníku Aha! se podařilo zjistit, jaké pecky čekají fanoušky Karla Svobody na desce, která nyní vychází. A hudebník, který spáchal sebevraždu, na ní zpívá o smrti!

„Desku jsem dal dohromady z materiálů, které jsem dostal od táty. Bylo jich hodně, se sestavením cédéčka mi velmi pomohl Jirka Paulů, který je chodící encyklopedií a o tátově hudbě ví prakticky vše,“ říká Petr Svoboda.

Hned na začátku nás slavný hitmaker pobaví svou interpretací písně Tenhle bílej měsíc, kterou proslavil Václav Neckář. Deska pak pokračuje písněmi z muzikálů. „Dostal jsem od táty kazetu s nahrávkami z příprav Draculy. Zpívá tam songy Smilování, Džber a kord nebo Smrt, což potom, co se bohužel stalo, dostává ještě jiný význam. A nechybí ani slavná písnička Jsi můj pán. Na desce se objevuje v instrumentální verzi, kterou obdivovatelé práce mého otce ještě neznají,“ pokračuje Svoboda.

Na album zařadil i pracovní verze písní z muzikálů Golem a nikdy nedokončených Marie Antoinetty a Rasputina. „Ještě nebyl hotový text, takže otec tam má duet Mše s Danem Hůlkou coby kněz promlouvající k Panně Marii. Oba to zpívají v takové muzikantské svahilštině. Podobně i Petr Kolář jednu opravdu nádhernou písničku,“ říká skladatelův potomek. „Když chci na tátu zavzpomínat, je pro mě nejlepší pustit si tuhle desku. Je to lepší než fotoalbum. Je v něm zakódovaná celá jeho osobnost, jeho srdce, jeho duše,“ dodává na závěr Petr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.