Originální výstava Ferrari v Praze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Originální výstava Ferrari v Praze

Jaguar R3
Jaguar R3 (Aha! – Alexandr Malachovský )

5:00 – V pražském obchodním centru Arkády Pankrác je nyní k vidění exkluzivní sbírka originálních monopostů Formule 1. Perlou výstavy je první vůz Michaela Schumachera, ve kterém závodil ve Velké ceně. Mezi deseti originálními formulemi najdete i vozy Ralfa Schumachera, Juana Pabla Montoyi, Mika Soli nebo Pedra de la Rosy.

Deset monopostů Formule 1 v celkové hodnotě kolem 47 milionů korun je rozmístěno po celém nákupním centru, není tedy třeba platit žádný vstup. Příležitost na vlastní oči vidět tyto vozy budete mít až do 24. října, kdy si můžete také zasoutěžit jako skuteční mechanici v boxu při bleskové výměně pneumatik nebo si na trenažeru, který je vytvořen z pravé formule, vyzkoušet své jezdecké schopnosti.

Současné moderní formule mají motor uložený uprostřed. Skořepina celého monopostu je konstruována z uhlíkových vláken, aby se dosáhlo co nejnižší hmotnosti. Zatím po závodě nesmí formule vážit méně než 605 kilogramů i s pilotem a palivem. V sezoně 2009 jsou novinkou hladké pneumatiky, které se dříve nesměly používat. Maximální rychlost, kterou na okruhu mohou piloti F1 jet, je nyní 350 km/h.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.