Divoká honička v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Divoká honička v nemocnici

Z okna pod terasou pomatený mladík vyskočil.
Z okna pod terasou pomatený mladík vyskočil.

BENEŠOV – V benešovské nemocnici se odehrála divoká honička. Psychicky nemocný muž (28) se bránil převozu do léčebny a před zdravotníky se snažil zachránit skokem z okna. Spadl při tom na řidiče sanitky (54), který teď bojuje o život.

● Skočil na záda záchranáře
● Ten bojuje o život

Drama se událo v neděli v noci v benešovské Nemocnici Rudolfa a Stefanie. Na zdejší chirurgické oddělení přivezl otec svého syna se čtyřmi dny trvající bolestí břicha. „Mladík při příjmu jevil známky podnapilosti. Rozvinuly se u něj příznaky duševní poruchy, a proto lékaři navrhli převoz do psychiatrické léčebny,“ řekla mluvčí nemocnice Vendula Pírková. Záchranáři ale měli s mladíkem plné ruce práce. „Byl agresivní, neklidný a slovně útočil na zdravotnický personál,“ dodala Pírková. „Se slovy, že ho chceme zabít, se dovolával příjezdu policie a dal se na útěk,“ doplnila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

„V noci tu byl rozruch. Na chodbě byly slyšet nějaké vysílačky,“ prozradila jedna z pacientek gynekologicko-porodnického oddělení. Právě na chodbě tohoto oddělení drama pokračovalo. „Prý se toho mladíka snažili chytit, ale on jim pořád utíkal. Tak ho zahnali do kouta. Už si mysleli, že ho mají, když on najednou otevřel okno a – skočil,“ řekl Aha! jeden z pracovníků nemocnice.

Psychicky nemocný pacient vyskočil z okna v prvním patře a naneštěstí dopadl na záda řidiče sanitního vozu.

„Řidič sanitky utrpěl vážná zranění, upadl do bezvědomí a měl zástavu srdce a dechu,“ dodala Janečková. Na místo okamžitě přispěchali záchranáři. Řidiče sanitky úspěšně oživili a ve vážném stavu předali na anesteziologicko-resuscitační oddělení. Řidič má poraněny krční obratle a hrozí mu, že by mohl i skončit na invalidním vozíku. Nemocného mladíka, který mezitím z nemocnice utekl, dopadla ráno policie u Votic. „Byl ještě během rána převezen za asistence policie do Psychiatrické léčebny Bohnice,“ říká Janečková. Nyní ho čeká podrobné psychiatrické vyšetření.

Dana MACHURKOVÁ
Foto AHA! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.