Opravdu dojemný pohled: Slepice vyseděla kachňata | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Opravdu dojemný pohled: Slepice vyseděla kachňata

Na tom kuřeti je něco divného...
Na tom kuřeti je něco divného... (: ČTK)

POHOŘANY – Jako krkavčí matka se projevila kachna manželů Zavřelových z Litoměřicka. Odmítla sedět na vejcích a káčátkům hrozila smrt. Naštěstí se její role ochotně ujala slepice.

Jako krkavčí matka se projevila kachna manželů Zavřelových z Litoměřicka. Odmítla sedět na vejcích a káčátkům hrozila smrt. Naštěstí se její role ochotně ujala slepice.

Ačkoliv jsou kachní vajíčka o mnoho větší než slepičí, starostlivé kvočně to nevadilo. Vejce vyseděla a po měsíci se z nich vyklubalo osm kachňat, o která se dál pečlivě stará. Problémy mají malé kačenky pouze, když se snaží napodobovat svoji novou mámu a klovou tupými zobáčky do země ve snaze najít nějaké žížaly nebo červíky. Ostatní slepice sice na podivné potomky hledí trochu zmateně, ale hrát je se svými kuřátky nechají. Otázkou zůstává jen to, jestli se slepičí máma odváží naučit svoje adoptivní potomky plavat, nebo se budou malé kachny už navždy bát vody!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.