Kolotoč kolem nadace Zuzany Paroubkové - Dva miliony od šéfa kasin Happy Day?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Kolotoč kolem nadace Zuzany Paroubkové - Dva miliony od šéfa kasin Happy Day?!

Zuzana Paroubková
Zuzana Paroubková (: Archiv)

RAHA – Tanec kolem charitativního sdružení Zuzany Paroubkové (50), které dostalo od sponzorů od loňska neuvěřitelnou částku nejméně 14 milionů Kč, se dál roztáčí. Ukázalo se, že mezi nimi figurují i provozovatelé hazardu.

Kromě Jana Dostála, jenž má kasina v pražských hotelech (dal Paroubkové údajně 250 000 Kč), je zřejmě vůbec největším sponzorem sdružení firma Antonína Šimka Happy Day, která má síť kasin po celém Česku. Podle informací, které deník Aha! získal, přispěla společnost Happy Day částkou kolem 2 milionů Kč!

Majitel firmy Šimek je navíc s Paroubkovou rodinou propojen i v jiné oblasti – štědře platí Jiřího Paroubka ml., který pro něj dělá zabezpečovací systémy. Šimek je synovcem Antonína Kočky, pražského kolotočáře a blízkého kamaráda šéfa ČSSD Jiřího Paroubka.

Šéf kasin Happy Day Antonín Šimek včera nebyl schopen říct, zda peníze sdružení Zuzany Paroubkové opravdu poslal. „Jestli je mezi obdarovanými i paní Paroubková? To nevím. My každý rok přispíváme tolika příjemcům, takže nevíme, kdo tam je. To schvaluje osm lidí a já to schvaluji až nakonec, až je to vyměřený,“ řekl deníku Aha! Šimek.

Podle anonymu, který přišel do redakce Aha!, má být sponzorem sdružení Zuzany Paroubkové i polostátní gigant ČEZ. Ve správní radě Nadačního fondu ČEZ sedí i Martin Vlasta, který je už roky osobním asistentem Jiřího Paroubka. „Žádný peněžní dar jejímu sdružení ČEZ ani nadační fond ČEZu nevěnoval,“ řekl ale včera deníku Aha! mluvčí ČEZu Ladislav Kříž.

Sdružení Paroubkové peníze poslala např. společnost Pražská teplárenská, Železniční stavitelství, Zgroup nebo Čechorakušan Eduard Harant.

8.11.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.