V Praze řádí úchyl! Neznáte ho? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

V Praze řádí úchyl! Neznáte ho?

Podobizna úchyla z Hájů podle znásilněné dívky.
Podobizna úchyla z Hájů podle znásilněné dívky. (: Policie ČR)

PRAHA – Pražská policie je v pohotovosti. V ulicích metropole totiž opět řádí úchyl! Kriminalisté ještě nedopadli muže, který před několika měsíci na Proseku pohlavně zneužil čtyři dívky a chlapce, a noční můra je tady zase.

Pražská policie je v pohotovosti. V ulicích metropole totiž opět řádí úchyl! Kriminalisté ještě nedopadli muže, který před několika měsíci na Proseku pohlavně zneužil čtyři dívky a chlapce, a noční můra je tady zase.

Policisté kvůli pondělnímu znásilnění dívky (10) v Hájích pátrají po páru mladých lidí, kteří by mohli pachatele činu identifikovat. Ti totiž stáli před panelákem ,kde k sexuálnímu obtěžování došlo. Dívka kolem páté hodiny odpoledne vešla do domu, ve kterém bydlí, a přímo na chodbě ji začal osahávat neznámý muž. Přestože svůj čin nedokončil, policisté případ vyšetřují jako znásilnění.

I když postup zneužití je v nejnovějším případě stejný jako na Proseku, policie prozatím o sériovém pedofilovi nemluví. „Pachatel si vyhlédl dítě, které pak doprovodil domů a za vchodovými dveřmi ho sexuálně obtěžoval,“ popsala v únoru útoky Alena Kolářová z mravnostního oddělení. Také tehdy se pachatel zaměřil na děti okolo deseti let. A co víc, obě podobizny úchylů, které vytvořily zneužité děti, jsou si velmi podobné. „Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by se mohlo jednat o sériového pachatele,“ tvrdí pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že kriminalisté už vytvořili speciální vyšetřovací tým.

Podle něj je neznámý muž zhruba 175 centimetrů vysoký, má silnější postavu a na obličeji vousy. V levém uchu nosí náušnici z bílého kovu. To je zase společný znak pro násilníka, který minulý týden před půlnocí znásilnil ženu (18) v Českých Budějovicích. To, zda spolu všechny případy souvisejí či ne, určí až testy DNA.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.