Festival PRAHA PIJE VÍNO láká na vína bez chemie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Festival PRAHA PIJE VÍNO láká na vína bez chemie

 (AUTENTISTÉ s.r.o.)

Festival PRAHA PIJE VÍNO / PRAGUE DRINKS WINE přivede do Prahy již počtvrté nejlepší výrobce autentických vín. I letos budete moct ochutnat vína od 70 vinařů z mnoha zemí. Stejně jako loni se bude degustace konat v historických prostorách Novoměstské radnice. Novinkou bude food street corner na prostranství před radnicí a v části Karlova náměstí. Návštěvníkům se tak naskytne možnost ochutnat vybrané lahůdky například z rukou michelinského kuchaře Romana Pauluse. Okolí před radnicí bude po celou sobotu uzavřené pro automobily a promění se v pěší zónu.

Festival, jehož letošním mottem je „Víno a hvězdy“, navazuje na dlouholetou starou tradici pravidelných setkání vinařů bývalého Rakouska-Uherska. Návštěvníci se proto mohou těšit na silné zastoupení vinařů především z regionu střední Evropy: z Rakouska, Slovenska, Maďarska, Slovinska, ale také Itálie a Francie, kterou budou reprezentovat především vinařské domy z Champagne.

„Pro letošní ročník jsme nachystali novinku, food corner na prostranství před Novoměstskou radnicí kolem kašny sv. Josefa a busty Vítězslava Hálka. Vznikne zde gastronomický mikrokosmos, jehož centrem bude hvězda Alcron a La Rotonde s michelinským kuchařem Romanem Paulusem. Další lahůdky nabídne sýrárna Krasolesí, pivovar Matuška, Cascara Fizz či Café Lounge, hvězd bude celkem dvacet jedna,“ popisuje básník a vinař Bogdan Trojak, jeden z hlavních organizátorů festivalu.

Na pozvánku od samotného Pauluse se můžete podívatzde:

Nosnou myšlenkou festivalu i nadále zůstává snaha představit veřejnosti to nejlepší z nabídky autentických vín, kterým se říká také naturální či přírodní. Ta se pěstují a vyrábějí bez tvrdé chemie a umělých aditiv.

Více informací naleznete na webu www.prahapijevino.cz a na facebook.com/PrahaPijeVino.

Vstupné:

Cena jednodenní vstupenky v předprodeji 690 Kč a na místě 790 Kč, dvoudenní v předprodeji 1100 Kč a na místě 1300 Kč. V ceně je zahrnuta sklenička, taštička na skleničku, katalog a neomezená konzumace. Vstupy na festival je možno zakoupit v síti Ticketstream. Záštitu nad festivalem převzala letos starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Otevírací doba:

Pátek 2. června 2017 od 13:00 do 21:00 hod

Sobota 3. června 2017 od 11:00 do 19:00 hod

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.