Týrání v Kuřimi: Jakub (10) nesmí do školy. Aničku (13) stále hledají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Týrání v Kuřimi: Jakub (10) nesmí do školy. Aničku (13) stále hledají!

Jakub (vpravo) nemůže do školy mezi kamarády. Policie se bojí, že by mohl být unesen. Zůstává tak v Klokánku.
Jakub (vpravo) nemůže do školy mezi kamarády. Policie se bojí, že by mohl být unesen. Zůstává tak v Klokánku. (: ČTK)

BRNO – Už pátý den hledá policie neúspěšně Annu (13), která v noci na sobotu zmizela z brněnského azylového domu pro děti Klokánek.

Už pátý den hledá policie neúspěšně Annu (13), která v noci na sobotu zmizela z brněnského azylového domu pro děti Klokánek.

„Těch dní už je tolik, že může být vážně ohroženo její zdraví, nebo i život,“ soudí Kristýna Kotalová z ministerstva práce a sociálních věcí, která do Brna přijela konzultovat další postup pátrání s místními odborníky. Anna žila v rodině Kláry Mauerové, která týrala syna Ondřeje (8). Obě děti i jejich bratr Jakub (10) skončili v Klokánku poté, co Mauerovou minulý týden zatkla policie.

Ondřej je od soboty po psychickém šoku stále v nemocnici. Jakub, který jako jediný v Klokánku zůstal, měl včera nastoupit do školy. Nakonec ale nešel, policie to totiž nedovolila. „Bojíme se, že by mohl také zmizet,“ řekl Aha! policejní zdroj.

Kolem případu je stále řada nejasností. Někteří odborníci tvrdí, že týrání mohlo být spojeno s dětskou pornografií či s výchovou Ondřeje k absolutní poslušnosti pro jeho kriminální budoucnost. Podle Marie Vodičkové z centra Klokánek však bylo týrání rozhodně dlouhodobější.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.