Brno děsí upíři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Brno děsí upíři!

Kněžna Eleonora ze Schwarzenbergu. Zemřela ve Vídni roku 1741. Její tělo rozpitvali, srdce vyjmuli a spálili. Císařský lékař označil její smrt za upíří nákazu, na náhrobku v Českém Krumlově nemá ani rodové jméno. Dnes víme, že zemřela na rakovinu.
Kněžna Eleonora ze Schwarzenbergu. Zemřela ve Vídni roku 1741. Její tělo rozpitvali, srdce vyjmuli a spálili. Císařský lékař označil její smrt za upíří nákazu, na náhrobku v Českém Krumlově nemá ani rodové jméno. Dnes víme, že zemřela na rakovinu. (Foto: Jiří Nováček)

Chcete se opravdu bát? Slyšet kvílení ze záhrobí, zhrozit se ze šíleného smíchu? Cítit, jak vám pomalu a neodvratně naskakuje husí kůže? Jeďte do Brna. V Letohrádku Mitrovských je totiž od včerejška poprvé v Česku k vidění dobrodružná výstava věnovaná upírství a krvavé historii.

Kromě samotných vampýřích legend, vystavěných na základě dobových kronik a jiných dokumentů, se na výstavě návštěvníci seznámí také s mimoevropskými upířími nestvůrami. „Vystavujeme upíry ve stylizovaných scénách. Od běžného domácího sání až po upírskou hostinu, kde hoduje sám Dracula,“ řekl Aha! kurátor Petr Lukas. Figury vznikly speciálně pro výstavu a jsou naprosto věrohodné i v detailech. Postavy mají skleněné oči, ostré zuby a dobové šaty i účesy. Speciálně vznikly i multimediální pohyblivé obrazy.

„Garantuji, že ty vystraší úplně každého. Idylický portrét nečekaně vyskočí z plátna a promění se ve strach nahánějící bestii,“ dodal kurátor. Aha! se přesvědčilo, že tajemná hrůza je natolik sugestivní, že by možná měli zvážit návštěvu rodiče s malými předškoláky.

KDE: Letohrádek Mitrovských v Brně
KDY: Denně od 10.00 do 16.00 vyjma pondělí. Trvá až do 19. června. Poté se
výstava přestěhuje do tajemného podzemí zámku ve Slavkově u Brna.
ZA KOLIK: Dospělí zaplatí 100 Kč, studenti a senioři 60 Kč, školáci 50 Kč. Za
příplatek 20 Kč lze uvnitř fotit. Slevy mají ti, kdo přijedou MHD nebo vlakem.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.