Tolik mrtvých ještě nebylo! Nejstrašnější nehoda roku: 4 mladíci se zabili cestou z diskotéky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Tolik mrtvých ještě nebylo! Nejstrašnější nehoda roku: 4 mladíci se zabili cestou z diskotéky

Škoda Octavia vyletěla ze silnice v mírné levotočivé zatáčce.
Škoda Octavia vyletěla ze silnice v mírné levotočivé zatáčce. (pro Aha!: Karel Jandák, ČTK)

PRAHA – Hrůza! Tak černý víkend letos ještě české silnice nezažily. Kromě tragické nehody v Březové na Opavsku, kde zahynuli čtyři mladíci, umírali i další lidé. Do včerejšího odpoledne jich bylo dohromady osm!

Hrůza! Tak černý víkend letos ještě české silnice nezažily. Kromě tragické nehody v Březové na Opavsku, kde zahynuli čtyři mladíci, umírali i další lidé. Do včerejšího odpoledne jich bylo dohromady osm! A to byl před motoristy ještě nedělní večer... Loni byla nejtragičtějším dnem sobota 30. září, kdy zahynulo při nehodách 12 lidí.

Nejstrašnější nehoda tohoto víkendu se stala na Opavsku. Tam se cesta z diskotéky v Březové stala tou poslední pro čtyři mladíky ve věku kolem dvaceti let. V lese před Kajlovcem dostalo jejich auto Škoda Octavia v zatáčce smyk a narazilo do stromu. Prudký náraz auto doslova roztrhl. Čtyři mladíci byli na místě mrtví.

Muži na předních sedačkách zůstali mrtví zaklíněni v autě. Další tři osoby ze zadních sedaček vyletěly z vozu. Z nich přežila jen 17letá dívka, kterou sanitka převezla s těžkým zraněním do nemocnice. „Nejzávažnější bylo pohmoždění plic u obou laloků a poranění páteře. Teoreticky by prognóza do budoucnosti mohla být dobrá,“ uvedl k jejímu stavu zástupce primáře opavské nemocnice Petr Rybka. Dívku pak letecky přepravili do Ostravy.

Příčiny nehody zatím policisté neznají, spekuluje se o alkoholu a příliš rychlé jízdě. Škoda na autě byla přes 400 tisíc Kč.

A další nehody, při nichž umírali lidé?

  • V Loukách mezi Karvinou a Českým Těšínem na severní Moravě včera nepřežil cyklista střet s autem.
  • Na silnici mezi Čáslaví a Podhořany na Kutnohorsku zahynul v sobotu 24letý muž.
  • Muž a žena uhořeli v sobotu večer při srážce dvou osobních aut mezi Pelhřimovem a Humpolcem. Další dva lidé utrpěli středně těžká zranění. Řidič vozu přijíždějícího z vedlejší silnice nedal přednost autu na hlavní silnici. Po srážce začalo jedno z aut hořet.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.