Chtěl ubít kamaráda činkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chtěl ubít kamaráda činkou

Činka se málem stala vražednou zbraní
Činka se málem stala vražednou zbraní (Ilustrační foto ara)

Železnou posilovací činkou surově mlátil mladík (20) v létě 1986 v Karviné svého kamaráda. Tloukl ho do hlavy i krku. Napadený přežil jen zázrakem. 

Mladý ničema přišel ke své oběti na návštěvu. Zatímco hostitel se těšil na pěkný večer, příchozí dorazil do jeho bytu s cílem uloupit tam nějaké peníze či cennosti. To taky udělal. Na kamaráda se vrhl, když si myslel, že je mrtvý, bezcitně překročil jeho bezvládné tělo a prohledal jeho kvartýr.

Peníze tam ale nenašel. Odnesl si proto aspoň náušnice, ošacení a další věci. Karvinští kriminalisté Veřejné bezpečnosti darebáka poměrně brzy vypátrali a zatkli. Ukázalo se, že nedlouho před vražedným útokem na šokovaného kamaráda mladík nožem pobodal dalšího muže. Toho vážně zranil na krku. Motiv byl stejný – chtěl napadeného uloupit. Zlotřilec byl obviněn z dvojnásobného pokusu vraždy a pohnán před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.