Prezident Zeman (73) mění dovolenkové plány! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Prezident Zeman (73) mění dovolenkové plány!

Miloš Zeman navštívil Žofínské fórum. Letošním tématem byla občanská zodpovědnost (23.5 2018)
Miloš Zeman navštívil Žofínské fórum. Letošním tématem byla občanská zodpovědnost (23.5 2018) (Jakub Poláček)

Hlava státu Miloš Zeman (73) ladí svůj tradiční program pro letní dovolenou. Nejprve to vypadalo, že se prázdniny prezidenta neobejdou bez tradičního pobytu v Novém Veselí, pak se zdálo, že dovolenou na svém oblíbeném místě bude muset kvůli programu poprvé od doby, co je prezident vynechat. A nyní se na Vysočinu prý zase chystá!

„Není vyloučeno, že pan prezident na chalupu v Novém Veselí během léta zavítá,“ uvedl ve včerejším prohlášení hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Podle informací Aha! se ladí Zemanův program, a tak se tradiční červencový termín dovolené možná posune. Na začátku měsíce se má totiž vidět se slovenským prezidentem a zároveň navštíví summit NATO.


Možná k rybníku
Zeman ale údajně na cestě do Nového Veselí trvá a jeho lidé hledají jakoukoliv skulinu v diáři. Jen s tím tentokrát není spojena oficiální návštěva Kraje Vysočina, protože ještě není na řadě. „Samozřejmě, že tam navštívím svůj rybník, i když není můj. Ale je mi dovoleno, stejně tak jako mnoha jiným, na něm veslovat v nafukovacím člunu,“ řekl Zeman Frekvenci 1 v polovině dubna.

Méňe kamarádů
Prezident si ale před časem také posteskl, že už to na Vysočině nebude úplně ono. Budou mu chybět přátelé. „Bohužel, byli jsme čtyři, respektive na začátku nás bylo dokonce pět, a z toho tři na Vysočině, tři kamarádi mi umřeli. Takže teď už mám jenom dva. Teď už tam nebude setkání, které jeden z mých přátel vždycky organizoval. Takže mi zbývá jenom ten rybník a ten člun,“ zavzpomínal nedávno.


Kde stráví letošní dovolenou
Lány: Prezidentský zámek

Prezident si v poslední době lánský zámek velmi oblíbil. A dokonce v něm absolvuje i část svého pracovního programu, přijímal zde předsedy parlamentních stran po loňských volbách. Zámek je tradičním letním sídlem československých, později českých prezidentů. Bývá spojován hlavně se jménem prvního prezidenta Součástí barokní památky je rozlehlý anglický park, rybník Bahňák, velký palmový skleník a obora.

Nové Veselí: Mlýn, tvrz nebo zámeček
V Novém Veselí Zeman vlastní od roku 1989 šestinu nádherné stavby z 15. století, původně zde byl mlýn, později se rozrostl na krásnou tvrz. V 16. století byl tehdejšími majiteli přestavěn na renesanční zámeček. Ačkoliv už stavba původní zámek příliš nepřipomíná, místní o ní stále mluví jako o zámečku. Zemanovy dovolené v Novém Veselí jsou známé hlavně díky každoroční plavbě hlavy státu ve žlutém nafukovacím člunu.


Méně zahraničí, kraje zůstávají
Ač Vysočina podle všeho zůstává, druhé funkční období Miloše Zemana bude jiné, a netají se tím ani on sám. Již dopředu avizoval, že si naplánuje méně zahraničních cest. A naopak ty za občany do krajů mají v prezidentově kalendáři, který chce mít přímý kontakt s českou veřejností, i nadále prioritu. Více se také spoléhá na manželku Ivanu (53), alespoň soudě dle toho, že je s ním častěji na veřejnosti. V době, než byl Zeman zvolen prezidentem, žil sám v Novém Veselí a jeho žena byla v Praze s dcerou Kateřinou (24), která tehdy v metropoli chodila do školy.

Miloš Zeman na setkání s občany prohlásil, že by pár facek novinářům by neškodilo:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kozinozka
31. 5. 2018 • 14:56

Zeman politicky vyzrál / jako víno/ Kdo též svým věkem zraje / a jsou tací/, a nehloupne / jako někteří/, tak mně musí dát za pravdu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.