Výstava »Krmě – jídlo – žrádlo« aneb Tak baštili naši předci: Maso i žaludy!
5
/
6
Prohlédnout znovu
Výstava »Krmě – jídlo – žrádlo« aneb Tak baštili naši předci: Maso i žaludy!
Forma na čokoládu - Kakao a čokoláda byly v 19. století velmi žádanou pochoutkou. První továrnu na čokoládu si u nás otevřel v roce 1833 Jan František Duda v Praze.
|
Aha! – Martin Přibyl
Hody na stříbře - Jídelní servis pro čtyři osoby z 1. poloviny 19. století. Aristokracie hodovala na stříbře, každý měl svou vlastní slánku a na stole nechyběl zvonek pro přivolání služebné. Servis šlechty měl i 800 dílů. Až později se stříbrné talíře začaly nahrazovat porcelánem, který se lépe umýval a čistil.
|
Aha! – Martin Přibyl
Dobová reklama - Prodejci se snažili nalákat zákazníky na luxusní zboží, jako bylo šampaňské, pomerančový likér, konzervované rybičky nebo exotické ovoce.
|
Aha! – Martin Přibyl
Slavná konvice a servis - Konvici na čaj vlastnila slavná česká kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Později konvici používal také známý český spisovatel Alois Jirásek.
|
Aha! – Martin Přibyl
Vyhlášené kuchařce Rettigové patřil bílomodrý porcelán.
|
Aha! – Martin Přibyl
Boží milosti
|
Aha! – Martin Přibyl
Smrt na konci velkého pátrání: Patnáctiletá se zabila!
Suchý o Šípovi bez obalu: Přijde mi dehonestující
Rolins poslal na plastiku Nedvěd? Dara konečně kápla božskou
Novotný zaútočil na Slováčkovou: Takové pra*e, supí Felix
První máj Absolonové, Hanychové a spol.: Zamrzlé zásnuby i pusa v obchoďáku
Sezona hřibovitých hub je tu! Kde rostou?