Ideální doba pro zasazení karafiátů, chryzantém a fuchsií! Jsou jedlé a léčivé!
8
/
9
Prohlédnout znovu
Ideální doba pro zasazení karafiátů, chryzantém a fuchsií! Jsou jedlé a léčivé!
Chryzantémy - Středy květů jsou hořké, okvětní lístky mají úžasnou celerovou příchuť. Zpestřete jimi pomazánky či zeleninové saláty.
|
Profimedia.cz
Fuchsie - Má lehkou jablečnou chuť. Krásný květ můžete použít celý jako dekoraci, nebo jemně nasekaný do salátů.
|
Profimedia.cz
Orchidej - Je krásná nejen na pohled, ale je i chutná. Vložte ji do sklenice šampaňského či jiného nápoje a po vypití vína ji můžete i sníst.
|
Profimedia.cz
Begonie - Můžete jimi nahradit rebarboru na tvarohový koláč, mají příjemně nakyslou chuť. Pomáhají při žaludečních obtížích.
|
Profimedia.cz
Aksamitník - Jedlý je i aksamitník neboli afrikán. Okvětní lístky se skvěle hodí do salátů, dodávají jim nádhernou barevnost.
|
Profimedia.cz
Lichořeřišnice - Barevné květy obsahují »rostlinné antibiotikum« a navíc mají velký obsah karotenoidů. Ozdobte jimi saláty, ale i pečená masa.
|
Profimedia.cz
Měsíček lékařský - Medová vůně okvětních plátků dodá šmrnc ovocným a zeleninovým salátům. Zpevňuje cévy, karotenoidy chrání oči.
|
Profimedia.cz
Maceška - Květy mají nahořklou chuť, skvělé např. na chlebíčky. Doporučují se jako afrodiziakum, usnadňují trávení tučných jídel.
|
Profimedia.cz
Levandule - Ozdobí moučníky, provoní dušená masa, džemy, rosoly. Podporuje trávení a má mírně uklidňující účinky.
|
Profimedia.cz
Tajnůstkářka Pergnerová: Partner už ji oslovuje jiným jménem!
Slováčková v koncích: Bočanová už nevydržela mlčet
Mrazivé odhalení Holišové: Nechápu to, naříká Hana
Přiznání Michaela Kocába: BYLI JSME S DÁDOU MILENCI!