K upečení nového moučníku se dá použít jakékoliv cukroví, pečené i nepečené.
|
foto ara
Takto vypadá semleté cukroví.
|
foto ara
Peče se asi 25 minut při 180 stupních. Na vychladlý moučník se může dát čokoládová poleva a dozdobit jej šlehačkou. To vám nabízí Jitka Pecharová.
|
foto ara
K upečení moučníku je potřeba kromě zbylého cukroví také mléko, vejce, kypřicí prášek do pečiva a hladká mouka. K nim se může přidat do těsta i různé ovoce, oříšky, kousky čokolády, káva a podobně dle chuti.
|
foto ara
Cukroví je potřeba pořádně rozmixovat.
|
foto ara
Vzniklá sypká hmota z cukroví se smíchá s mlékem na kašovitou hmotu a přidají se další suroviny k vytvoření těsta konzistence podobné jako u bábovky.
|
foto ara