Logo magazínu

Přichází doba dýňová: Rady a recepty

5 / 5
Prohlédnout znovu

Přichází doba dýňová: Rady a recepty

Máslová dýně. Dýně máslová je výbornou ingrediencí do polévek a nádivek do drůbeže nebo jiného masa. Hodí se také do moučníků i jako zvláčňující příměs do těsta. Skvělá je také k těstovinám a rýži. Dá se rovněž grilovat. V neposlední řadě se z dýně máslové dají vyrobit marmelády, džemy, džusy a spolu s ovocem také kompoty. | Foto scom, Tesco
Muškátová dýně. Za syrova chutná velmi podobně jako meloun Galia. Je vhodná pro jakékoliv použití v kuchyni, zejména pak na přípravu polévek, dýně na sladko, do koláčů nebo jako zavařenina. Výborné jsou také marmelády, ale dá se konzumovat i jen tak, bez teplené úpravy. | Foto scom, Tesco
Dýně Hokaido. Je bohatá na minerální látky jako například vápník, hořčík, fosfor, draslík, betakaroten a vitaminy A, B a C. Je vhodná při redukční dietě a pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních chorobách. Používá se do polévek a omáček. Má jemně nasládlou, oříškovou chuť a při tepelném zpracování se nemusí loupat. | Foto scom, Tesco
Dekorační dýně. Dýně není jen pochutina, je to také symbol podzimu. Okrasné dýně se nedoporučují ke konzumaci, dlouho však vydrží a jsou ideální k výrobě tradičních dýňových luceren. | Foto scom, Tesco
Dýně florfruit. Tato dýně je charakteristická svojí sladkou chutí, velmi podobnou syrové nebo vařené mrkvi. Skladovaná ve vhodném prostředí vydrží až do další sklizně. Je vhodná pro přípravu polévek, ale i jako příloha k pečením nebo dušeným masům. | Foto scom, Tesco

Hvězda Sexu ve městě k nepoznání: Pan (ne zas tak) Božský!

Nedávno zapíjela 101 let: Jak zůstává tak vitální?

Nový film o legendě pop-music Duchoňovi: Peníze na byt mu dal Gott

Motorkář František Šťastný (†72): Návrat na Žižkov díky sbírce a desce

Moderátor Tomáš Zástěra: Tajná svatba!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!