Karel Černoch (†64) za "totáče" kšeftoval s intimním sortimentem z dovozu! O co šlo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 24. května 2025

Svátek slaví Jana, zítra Viola

Karel Černoch (†64) za "totáče" kšeftoval s intimním sortimentem z dovozu! O co šlo?

Po letech vyplula na povrch zajímavá perlička ze života oblíbeného zpěváka a baviče, zesnulého Karla Černocha. A kupodivu v souvislosti s výročím pražského obchodního domu Máj, od jehož otevření uplynulo letos 40 let. To budete koukat, jak v tom vlastně zpěvák figuroval.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

ararat
10. 05. 2015 23:12

jak mimo realitu....? to ty žiješ a máš zavázané oči,jsem to prožila ty mě nevykládej že to bylo tak ideální jak tady píšeš

bohatypoodnikatel
10. 05. 2015 23:24

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

smazan_20150608
11. 05. 2015 08:55

smazan_20150608
11. 05. 2015 08:53

ararat
11. 05. 2015 15:19

bum
už nebláboli a mluv k věci a nemusíš mě urážet já tě taky neurážím

ararat
10. 05. 2015 23:11

no dobře,dokonce jezdily autobusy pro dělníky a zemědělce zadarmo,ale na úkor nás všech..nesrovnávej ceny,mluv taky jaké jsi měl mzdy,proč o tom nemluvíš kolik jsis vydělala a kolik jsi vydala,a aby umlčeli lidi tak jim dávaly novomanželské půjčky,za který si měli koupit nábytek,který nebyl a když byl tak byl na jedno brdo...chtělas auto..jo na poukaz a kdo byl politicky akční komunista tak dostal auto přednostně ...kolik sis vydělal jako dělník povídej..a nechtěj to popřít tak to bylo

lahny
11. 05. 2015 06:07

pro ararat
Za komunistů jsem si v osmdesátých letech jako dělník koupil auto Š120 (já 2500, manželka 1800 a přídavky na tři děti 660 Kčs..vše v čisté mzdě).Sice jsem na něho 4 roky šetřil, ale peníze, které jsem šetřil jsem NEMUSEL použít na doktora,recepty, popelnici, vodu, elekřinu ...voda 180 Kčs paušál na celý rok, elektřina 0,30 Kčs za 1 kWh, odpad zdarma, protože na vesnici se zavážely veškeré díry a pak se tam navezla ornice z míst kde se něco stavělo).A za celé 4 roky šetření se NEZVEDLY ceny ptravina komodit potřebných k dennímu životu.
V dnešní době za 4 roky na Fabii NEUŠETŘÍM (já 10000, manželka 8500, opět vše v čistém) a nehledě na to, že peníze, které bych ušetřil MUSÍM POUŽÍT u doktora nebo při nezaměstnanosti ( nyní jsem 24 měsíců nezaměstnaný a NIKDE mně nechtějí vzít, že jsem starý).A ukaž mně v této době KDY SE ZA 4 ROKY NEZVEDLY CENY ZÁKLADNÍCH ŽIVOTNÍCH POTŘEB, čili potravin, elektřiny, vody, odpadu atd.)
A VÝPLATY SE ZA 4 ROKY nikdy NEZVEDLY.

ararat
11. 05. 2015 07:30

pro lahny

mno píšeš co byol pro tebe za komančů zadarmo jo?,prosím tě kolik tě tahle škodovka stála?
nevím jak jsi ročník,ale měl by sis pamatovat,že byly auta na poukázky a aut nebylo,pro prominenty byly nebo když jsi neměl známosti./jako u většiny/
Nepamatuji se,že by se neplatily popelnice a pokud jsi zavážel odpad pod ornici,tak taky to tady vypadalo,voda v řekách byly jako kanalizace,kde byly raci či štiky,velmi málo vše bylo zahnojené odpadkami,že se voda neplatila a elektřina,to si děláš srandu a kdo ti ji tedy platil?stát hahahaha a neříkej mi že se nezvedaly ceny potravin to také není pravda,jenže potravin nebylo moc,nebyl hlavně výběr,všechno na jedno brdo,co by se dalo považovat celkem za kvalitní potravinu byl jogurt/třeba/a tvůj plat jak píšeš se mi nezdá,co jste pracovali,průměrný plat pro ženu byl tak max. 1300 kč/třeba jako prodavačky atd.víš kolik se platilo za bydlení a muž když už měl 2500 musel pracovat hutích a velkých st.firmách..píšeš že jsi bydlel na vesnici a ty jsi měl výplatu 2500 co jsi tam dělal paláše? jako dělník 2500 asi velmi těžko/napiš konkretně profesi...to že jsi nezaměstnaný je mi samozřejmě lidsky líto,a věřím že jsi odmítán proto,že jsi v úvozovkách starý,já měla taky takový problém a to mě bylo kolem 35ti,a musela jsem se vzchopit v té době říci si,že to nemohu dopustit,abych byla na státu závislá a to naše generace odnesla nejvíce...ano nezvedly se to musím přiznat a věřím,že to někteří nemají lehké,ale za komančů byla prac.povinnost a to je právě to,že se říká,že za komančů byli soc.jistoty,ale taky ten život stál tedy za to,má živ.úroveň neklesla,a to mi manžel umřel velmi brzy a musela jsem se o sebe postarat..nenechala jsem to dojít někam kam bych dnes ve svém věku byla sestřelena pro starobu,i když já se stará necítím být,jsem aktivní a akční tak abych nemusela řešit soc.o­tázky­....ne­říkám­,že bylo úplně všechno špatné,třeba se mi líbilo,že byly dětské přídavky,dneska je děti nemají skoro vůbec,dětm to vzal

lahny
11. 05. 2015 14:40

pro ararat
Takže trochu popořadě.Jsem ročník 1953, takže už toho hodně pamatuju.Škodovka v r.1986, kdy jsem ji kupoval stála 60000Kčs.
Ano, auta byla na poukazy, ale to bylo v padesátých letech.Můj otec kupoval v r.1967 Š1000 MB, stála tenkrát 45000 a NEBYLA NA POUKAZ, ale na pořadník a čekalo se na ni také 4 roky.Já jsem také čekal, necelé dva roky, ale dříve jsem ho nechtěl, protože jsem měl rozpočítáno kolik který měsíc ušetřím a aby mně to dalo na 4 roky.V DNEŠNÍ DOBĚ NENÍ MOŽNÉ TAKOVÉTO ROZPOČÍTÁVÁNÍ, PROTOŽE AŤ UŽ NEMOC NEBO NEZAMĚSTNANOST NABOURÁ RODINNÝ ROZPOČET.
Pracoval jsem jako dělník u mašiny v závodě TRANSPORTA Úpice (výroba veškerých vah...krámské váhy na všech pultech potravin), týdenka do města 2!!!!!! Kčs.Manželka obrubovala kapesníky pro MILETU Vrchlabí a ti ji práci vozili až domů, ČILI NEMUSELA DÁT ZA CESTU DO PRÁCE ANI KORUNU.
A protože tento režim veškeré fabriky zlikvidoval, tak jsem musel dojíždět 30 km do práce a jen za benzín do práce jsem dal 3000, manželka zase dojíždí autobusem 15 km a za autobus dá 1400 každý měsíc.
A protože jsme si v obci MUSELI vykopat sami vodovod v akci zet (každá rodina musela vykopat 100 metrů výkopu + přípojku ke svému baráku, tak voda byla PAUŠÁL na rok pro 5ti člennou rodinu 180 Kčs.Dnes po privatizaci ji platíme 52 Kč a to ještě bez stočného.
A tenhleten režim UKRADL lidem peníze za to co vybudovali v akcích ZET.Když beru jen naši obec tak vodovod, k hospodě se přistavovala tělocvična (cvičil tam Sokol + taneční zábavy 4x do roka, u školky se budoval altán a hřiště pro děti (školka už není a vše je rozkradeno) a prodejna JEDNOTY, která byla ihned zprivatizována, zlikvidována a dnes padá lidem na hlavu, protože se ní kdo je majiel.Takže sice to majitelé koupili ALE LIDEM NIKDO ZA JEJICH PRÁCI NEZAPLATIL, protože jsme to budovali pro sebe a nyní jsme o to všechno přišli.
A tak bych mohl až do rána rozepisovat o co jsme všechno jen v naší vesnici přišli po téhle revoluci (škola a školka tu není a byla, a

ararat
11. 05. 2015 15:16

pro lahny

já tady nebudu prozrazovat svůj ročník z jistých důvodů,ale pamatuji si toho také docela dost
pokud jste si vydělávali za komančů tolik kolik píšeš tak jste na tom byli docela dost dobře,ale v průměru si lidé vydělávali daleko méně,a to museli platit nájemné,které na tu danou dobu nebyli zrovna levné...ty ceny které byli v dané době odpovídali i cenám,a bylo tedy draho...je pravdou že si lidé tolik nezáviděli a naopak si přáli a navíc si i vzájemně pomáhaly,ale nebylo to tak ideální jak se to vykresluje,bylo to těžká doba,jako mladí jsme mohli mít novomanželské půjčky,ale co jsi za to koupil,když nebylo zboží,nebyly koberce,nábytek a když nějaký byl tak to šlo pod rukama paplášů a obyčejným lidem se neušlo,vše se vyrábělo takřka na koleně,jeden druhému musel dělat určité služby potají aby ho někdo neudal a neměl z toho polízanice,náhradní díly na škodovky nebyl takřka vůbec,šel si do železářství a co tam bylo,nekoupil si žádné vybavení na zahrádky,prostě život byl docela nudný v určitém směru a žilo se ze strachem zda jsi promuvil něco k politice tak jsi dostal na tvrdo trest,to není tak,že si dneska vypustí z úst kde co a nic se mu nestane...myslím že každý máme nějaká ty stigmata,já bych tu dobu vrátit nechtěla,jsem ráda že máme svobodu,ale ani ta svoboda není zadarmo,v každém systému je nějaký vývoj a mládež se pachtí jenom za prachama a city lidí jdou tak nějak mimo a zapomínají že dnešní výdobytky společnosti musel někdo odedřít a že není nic zadarmo....komu se tady nelíbí nechť se sbalí a může si vybrat kde by chtěl bydlet,klidně mohou jít bydlet tam kde se mu normalizace hodí a líbí a v tom je ta volba každého jedince,podle ročníku jsi asi důchodce nebo před důchodem a máš plné právo porovnávat...něco bylo špatně ale také ne všechno samozřejmě,ale také každému vyhovuje něco jiného...přeji ti vše dobré,aby byl zdráv..děkuji za příkladnou diskuzi

smazan_20150608
11. 05. 2015 08:48

bac-bum-bac
10. 05. 2015 19:50

ararat
10. 05. 2015 23:23

co by bylo za komančů,netuším ale žili jsme tady jak po válce,v bytech zima a to už nemluvím jak jsis chtěla něco pořídit do bytu něco pěkného,vše se vytvářelo na koleně...co tu meleš do toho rusko proboha,myslíš si že tam mají mobily všichni jako u nás,to si opravdu myslíš jo..no tak se tam běž podívat,jak tam žijí na vesnici...

smazan_20150608
11. 05. 2015 08:52

ararat
11. 05. 2015 11:02

a proč na ni nemáš?

smazan_20150608
11. 05. 2015 13:39

ararat
10. 05. 2015 17:54

neber do úst slovo demokracie,když nevíš co to slovo znamená,ty nemáš kde bydlet?,ty máš hlad?,nemáš na vložky?,nemáš střechu nad hlavou,..co ti chybí?ooo jezdíš si do Thajska a ty si stěžuješ na chudobu?..ty raději mlč máš svůj internet a svoje AHA ke si můžeš psát co chceš...smrade,utři si tu hubu nevymáchanou,nic o té době nevíš tak ji nemáš právo kritizovat,TY nemáš co srovnat..tupaňo

bac-bum-bac
10. 05. 2015 19:48

ararat
10. 05. 2015 23:05

BUM

tak se tě zeptám když jsi se vdala kde jsi bydlela,s rodiči nebo na garsonce a to už nemluvím za jakých podmínek..buď ti dal dal stát nebo velký podnik byt a to jsi se musela upsat na několik let tam pracovat a to nemluvím co musely dělat havíři

smazan_20150608
11. 05. 2015 08:51

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.