Tohle neměl nikdo vidět: Brzobohatý s Bohdalovou v prvomájovém průvodu zdraví Gustáva Husáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 24. května 2025

Svátek slaví Jana, zítra Viola

Tohle neměl nikdo vidět: Brzobohatý s Bohdalovou v prvomájovém průvodu zdraví Gustáva Husáka!

Seriál Žena za pultem je i vzácné svědectví doby. Jiřina Bohdalová (82) a její manžel Radek Brzobohatý (79) jdou celí rozesmátí na pražské Letné prvomájovým průvodem. A Bohdalka s kyticí dokonce laškovně zdraví mávátkem. Takovou fotografii vlastně náhodně vyfotil v květnu 1976 Miloš Schmiedberger, který byl oficiálním fotografem seriálu.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

lillyli
27. 02. 2014 13:04

Já to nechápu...vy jste vážně chodili do prvomájového průvodu rádi? Já jsem to nesnášela a pokud jsem nemusela..po střední škole,... tak jsem nešla. Vždyť to bylo nechutný..ta přetvářka, jak se máme všichni růžově a přitom se stály fronty na všechno-na maso, na mandarinky, toaletní papír, knihy, kachličky do koupelny, na pěkné oblečení. Buďte rádi, že je to za námi.

smazan_20150109
27. 02. 2014 13:27

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

lillyli
28. 02. 2014 08:12

Těm, kteří zapomínají nebo tu dobu neprožili. Víš, že za posledních 20 let se průměrný věk v Čechách prodloužil o 7 let? Přemýšlej, čím to asi je, máš-li čím.

sadia
30. 04. 2015 14:06

A Ty přemýšlej čím to asi je ,že je více vražd, sebevražd a lidí,kteří končí na psychiatrii ?Přemýšlej čím to asi je, že jsou v dnešní době bezdomovci? Proč jsou sbírky na postižené a nemocné ? Proč musíme jíst náhražky potravin plných Eček.........? A odpověď na Tvoji otázku :věk se prodloužil díky nižší kojenecké a dětské úmrtnosti.Ale to není zásluhou režimu,ale lékařské medicíně,která ať chceš nebo nechceš jde kupředu za jakéhokoliv režimu.

lahny
27. 02. 2014 14:37

lillyli
Víš ono nám ani tak nešlo o ten průvod, ale byl to den volna a na druhou stranu..O TU CHLASTAČKU NA KONCI (vím, že to není etické, ale proč bych to zastíral, TAKHLE TO BYLO VE VŠECH MENŠÍCH MĚSTECH A VESNICÍCH).
Jestli si ostatní hráli na to, že se máme rádi,tak my jsme si zase hráli na to, že komunisti zakazovali v tento den prodávat alkohol a MY jsme je VŽDYCKY PŘEVEZLI.

lillyli
28. 02. 2014 08:11

Tak na chlastačku já byla tenkrát ještě mladá, no

pea.p
27. 02. 2014 15:37

Když to tak čtu, tak nechápu, že sem tu dobu přežila.
A zapomněla jste dodat fronty na sociální dávky, úřadu práce apod. To je vymoženost dnešní doby.
fronty na TP byly jen v době kdy vyhořely papírny na Slovensku. Jinak mandarinky ke štěstí člověk nepotřebuje. Práci a střechu nad hlavou ano. Ono každá doba má něco. To co si mohli lidé dřív dovolit v práci, o tom si dnešní nevolníci můžou nechat akorát zdát

lahny
27. 02. 2014 15:59

pea.p
Máte pravdu.Já jen za minulý rok najezdil na kole (není na benzín) 3000km při hledání práce a strávil každý měsíc 2-3 hodiny na úřadu práce.TOLIK KM A TOLIK HODIN jsem za celou dobu vládnutí komunistů nikdy neprojezdil a neprostál ve frontách nebo při shánění nedostatkového zboží.Jakmilo bylo ve frontě víc jak pět lidí, tak jsem tam nikdy nestál a raději jsem se bez toho zboží obešel či nahradil něčím jiným.Dneska práci NIČÍM nenahradím, takže jsem NUCEN jezdit a stát ve frontách.
Ale jak koukám tohleto zase ti mladí nějak nemohou pochopit.

mandat
27. 02. 2014 22:23

Proc nejdete do ulic, jako treba Francouzi a dejte vlade najevo, ze je na nic. Jsou to banditi, co okradaji stat a cpou si jen sve kapsy.Kdyby ve vladse byli seriozni lidi, ktery jde o republiku a obcany, tak by ta republika, ta mala CR byla na njine urovni a lidi by se meholi mit dobre.

6010
27. 02. 2014 17:46

Ano stáli jsme na banány frontu.Teď je všude banánů jako n.....o, ale stojí se fronty jinde a to na pracovním úřadě a to je setsakra rozdíl.Tam již jde o hodně, o život, o to, zda poplatím byt, či mne vyhodí na ulici, zda budou děti mít vůbec co jíst, nebo půjdou žebrotou.Já zase mám obavy, abych přežila tuto dobu.S kým hovořím, ten byl v té "hrozné době" spokojen.Měli jsme své jisté, všichni povinně práci,získali jsme služební byty,děti jezdily na tábory,lyžařské výcviky,teď na to mladí ani nemají.V té době jsme i více cestovali, teď na to nemáme. Takže asi takhle pro zn.lillyli

tenerife
27. 02. 2014 19:15

Takový učebnicový příklad ,,hrozné doby,, byla moje kamarádka, vyučila se jako spojová manipulantka, její muž byl spojový mechanik, od pošty dostali byt na novém sídlišti, novomanželské půjčky při narození dvou dětí, ROH dovolené, oba pěkná místa u Spojů, sakra, ale ty fronty na banány.......

lillyli
28. 02. 2014 08:09

Takový učebnicový příklad: Na dětském oddělení umíral chlapeček, protože mu nefungovali ledviny. Umělá ledvina byla jen jedna nebo dvě v republice. Primář se rozhodoval mezi dvěma dětmi, které nechá zemřít.
A ty fronty byly na všechno...banány byly až to poslední. Chtěla bych vás vidět, jak by vám bylo, když byste uháněla hloupou a arogantní prodavačku, aby vás vůbec obsloužila, a abyste dostala blbý toaletní papír a nemusela si utírat zadek do novin.

smazan_20150109
10. 08. 2014 05:57

sadia
30. 04. 2015 13:47

nemocna
28. 02. 2014 03:18

Skvěle napsané 100% pravda bylo líp a jistota, nikdo nebyl bez práce a bezdomovec, kdo nepracoval byl příživník a šel do kriminálu tam dělat musel, že se stálo na banány, mandarinky? no a co na základní věci k životu bylo zato ted aby se rozmýšlelo koupit chleba nebo si dopřát i rohlík, léky, nemocnice zadarmo, rekreace, tábory, zájezdy, porodné, přídavky, důchody, na vše bylo, stát byl soběstačný na vše - ve výrobě, pěstování aj. ted rozprodáno, zrušeno, lesy pokácené, z orné půdy golfové hřiště až bude hladomor a to nebude dlouho trvat při tomto počasí budeme polykat míčky?? člověk aby se bál jít po ulici at jej někdo nepřepadne, neokrade, nezabije a nevyhodí že je to soukromá cesta, les, zákaz sběru plodů toto neexistovalo, lékaři pomáhali pacientovi jak jen mohli ted na ně kašlou kdo nedá at si zdechne a trápí, hnus doba vinná vláda PRYČ S NÍ!!!

smazan_20150109
10. 08. 2014 05:56

ararat
10. 08. 2014 08:54

a proč máte strach,nebo obavy?....za komančů,jste se nemusela o sebe moc starat,věděla jste,že máte vše jisté a stát se o vás postará,ale teď je to naopak a tak je to správně..a paní Bohdalová je paní HEREČKA a nemá konkurenta a tak je to dobře,je skvělá a nena­podo­bitel­ná..­.nik­do nemá právo ji cokoliv vyčítat a,je to jenom člověk z plusy i mínusy...ale závist a nepřejícnost v tomto systému se neodpouští...holt češi jsou češi..lenivý a nic se jim nechce,ale chtěli by si žít bezstarostným životem....ale bez práce nejsou koláče....

sadia
30. 04. 2015 13:46

miap
28. 02. 2014 05:45

Souhlasim - a zdravotni pece zdarma NIKDY nebyla! Strhavaly nam davky z platu na nemocenske pojisteni! Ja jsem rada, ze je to za nami a jeste bych k tehdy nedostatkovemu zbozi pripsala nekonecnou radu dalsich zakladnich veci, ale lidi uz zapomneli, ze treba banany byly na pridel, na toaletak, vlozky a praci prasky jsme cekali a pak na nas stejne nevyslo a k jatrum jste museli koupit i bucek.

hejhej
27. 02. 2014 12:42

Hloupý, nic neříkající článek od hloupého redaktora AHA.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.