AZ kvíz patří mezi nejdéle vysílané pořady napříč českými televizemi. Během sedmnácti let si znalostní soutěž vybudovala silnou a věrnou skupinu diváků. Jazyková pedagožka Jana Postlerová (70), která se nebojí ani ostrých slov vůči největším moderátorským esům, se tentokrát zaměřila na moderátory pořadu brněnského studia ČT.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Prakticky stejný článek je i v Blesku a není tedy třeba se nějak rozepisovat.Diskuze je tam většinou na úrovni a věcná.P.Postlerová má samozřejmě pravdu a VY SE VYKAŠLETE na zdejší ESO beladonu,která je stejné eso jako moderátoři v ČT,kteří by měli být strážci dobré češtiny a ve skutečnosti je to naopak.Dnes mě zajímal vývoj kolem výbuchů,pustila jsem si čt24 a když jsem slyšela "HÉKÁNÍ" Václavka s jeho mŮŽOU,komunistI,děkujU atd.musela jsem přepnout na zprávy NOVY,které sice možná nejsou tak aktuální protože nemají stovky,možná tisíce redaktorů nebo dopisovatelů,ale mluví se tam dobrou češtinou.
řekni mi jediný příklad, kdy píšu špatně česky a můžeme si to tady přes češtinu rozdat !
Milá zlatá jjizanko, hovorovou češtinou se může, leckdy přímo za určitých okolností v určité skupině atd. je prospěšnější věci.
Pokud nečteš, doporučuju třeba Hrabala.Ale stačí i Karel Čapek , kdy si dozajista pamatuješ i jeho slavný výrok na high sešlosti: ... je tady zábava, jak s posraným tanec .."
Řekla bych, že s některými tady, jjizanko, taky
Postlerová..........která se nebojí ani ostrých slov vůči největším moderátorským esům ....
Moderátorská esa na nějakou Postlerovou kašlou.Jsou to esa
Postlerová je samozvaná lektorka a zatím už ji stačili vykopnout odevšud.
U moderátorského střeva Ivany Gottové chodí Postlerová po špičkách
Jakápak je Postlerová kritička a pedagožka?Žádná!
Jakápak je bel-božena kritička a pedagožka?Je to blběna,ničemu nerozumí a snaží se prosadit tady na diskuzi,proto že v reálu ji nikdo nebere vážně...naštěstí