Herečka Kristýna Leichtová, známá především díky rolím v seriálech, se negativně vyjádřila k rozhodnutí vlády ohledně přítomnosti tatínků u porodů. Vzhledem k tomu, že ona sama momentálně čeká své druhé dítě, zajímá se o novinky kolem koronaviru a zdravotních opatření. Svůj názor k novému zákonu sdílela na sociální síti a dostala přes prsty! Proč?Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Tak zrovna úchylka bych nenapsala, ale já bych ho třeba u porodu nechtěla. Myslím, že to nebyl zrovna pěkný pohled, ale když už bylo miminko zabalené, tak to pochlubit se ano. Je to každého věc a nyní by to měli lidé pochopit, že se to nehodí. To napsala i manunu a má pravdu.
jity: Napsala jsem svůj názor , že jsem pro přítomnost otce u porodu. S návratem do minulosti jsem měla na mysli porody v porodnici. Jsem narozena v 70. letech a vím , že moje mamka nepopisuje zážitky z porodnice moc dobře. Taťka stál pod oknem nemocnice a překřikoval se ještě s několika dalšími tatínky, když chtěl mamce něco říct. Jak už jsem napsala, v této době je to ,ale nevhodné,vzhledem k riziku nákazy zdravotnického personálu.
manunu to se teda vracíme do minulosti, moje babička rodila doma a kde myslíte, že byl její manžel? Také snad s ní doma, ale jinak nyní za této situace to přece musí každý pochopit. Vždyť i ti zdravotníci mají jen jedno zdraví. Jinak je to věc názoru moji známí, oba lékaři u porodu manžel také nebyl, navíc ten den operoval. Manželka lékařka ho u porodu nechtěla, měla jen maminku.
Otcové u porodů nikdy nebyli, o žádnou podporu se nejedná, protože rodička chce mít všechno rychle za sebou a v tom ji nikdo nepomůže, jedná se jen a jen o zátěž pro všechny zúčastněné, takže diskuse o ničem.
Jsem pro přítomnost otce u porodu, manžela jsem měla u porodu obou dcer. Nebudeme se přece vracet do minulosti. Teď je, ale jiná situace a přítomnost otce není v této době vzhledem k riziku nákazy vhodná, názor slečny Leichtové mně přijde nezodpovědný. Zdravotnický personál je potřeba chránit,jsou denně vystaveni velkému riziku, manžel je lékař, tak vím jak jsou někteří lidé bezohlední. Bohužel.