Vyčítal (†77) a Novotný (72): STRAŠNÝ PODRAZ! Do smrti spolu nemluvili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyčítal (†77) a Novotný (72): STRAŠNÝ PODRAZ! Do smrti spolu nemluvili!

Kdysi byli v jedné kapele, pak se přestali zdravit. A ruku ke smíru si v neděli zesnulý Jan Vyčítal (†77) s Petrem Novotným (72) už nepodali. Podle informací deníku Aha! ho bavič a člen skupiny Fešáci nenáviděl kvůli daleko závažnějším věcem, než byl vyhazov z kapely.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Uivatel_5456132
03. 08. 2020 15:46

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

manunu
10. 03. 2020 07:04

bello, naposled reaguji na váš příspěvek, dějiny měnili komunisté, to co říkáte vy, jsou nesmys­ly.Sa­mozřej­mě, že odchod vojsk varšavské smlouvy požadovalo hodně lidí, ne jen paní Kubišová. Já nepíši do diskusí sprostě, ale teď už to slušně nejde. Takovou hovadinu, kterou jste tady vyprodukovala ohledně pana Dubčeka, to nemá obdoby. Z vyprávění prarodičů i rodičů, kteří v té době byli na prahu dospělosti vím, jak byl pan Dubček oblíbený a většina národa mu projevovala sympatie a podporu. Národ chtěl změnu, s tím se smiřte a nepřekrucujte dějiny.To co vy tady melete o vzdělaných lidech, tak všechno překrucujete, ano vzdělaní lidé po tisících emigrovali,když viděli jak to tady dopadlo a nastávala tvrdá normalizace.Než něco píšete zjistěte si fakta.Naše rodina také stála za panem Dubčekem. A když tak všechno víte a znáte tak máte špatné informace, pana Dubčeka vítala paní Kubišová s Ivou Janžurovou, H. Vondráčková tam vůbec nebyla!!! Záznam jde shlédnou na you tube a byl uveden také v dokumentu o paní Kubišové, která tam s paní Janžurovou o tom hovoří. Moje dcera píše maturitní práci na gymplu o pražském jaru 68 a to si pište, že má informace od pamětníků a samozřejmě, že pan Dubček tam bude jako hlavní osoba a zmiňována bude i paní Kubišová a její Modlitba pro Martu. Tak na závěr, kdyby jste se stavěla na hlavu, tak člověk jako vy, nemůže paní Kubišovou hloupými řečmi poškodit. A netahejte sem ještě pana Gotta, nechte ho v klidu odpočívat. Udělal chybu, která ho mrzela, antichartu na něj vytahují jen ti,kteří ho chtějí špinit, chartisté včetně paní Kubišové mu to neměli za zlé.

-bello-
09. 03. 2020 21:35

manunu
mně to Vaše povídání přijde strašlivě hloupé.Náš dějepis vesele měnily všechny vlády od 1989 , nejen komunisté před .
Dějepis naší země byl mrven podle toho, kdo vládl a co se týče Kubišové a jejího nesouhlasu se vstupem vojsk, pak milá zlatá koukněte se na ty dobové fotografie líp, anebo požádejte babičku!!!
Na každém náměstí, u každé radnice po celé republice byly po 21. srpnu v 1968 přistaveny stoly s papíry peticí, pod které se stovky tisíc zoufalých lidí podepisovalo a žádalo odchod vojsk Varšavské smlouvy . Kubišová nebyla jediná.Dubčeka vítala spolu s Vondráčkovou , zatímco súdruha Dubčeka se socialismem s lidskou tváří vzdělaní lidé posílali do háje.Komunisté vraceli červené stranické knížky a v době normalizace si tím vědomě podepsali živoření a byli snad právě oni nejvíc za to gesto pronásledovaní.To byla doba, kdy na Hrádečku chlastal Havel a Kubiška trpěla, protože podepsala Chartu. .Z Akademie věd se vyhazovali vědci a nabírali se tam podobní Drahošovi.Kubišová seděla v kanceláři a dostala podnikový byt.Gott se na všechny vyfláknul a podepsal Antichartu .
Ale ano, z ubošové se stal symbol díky jedné písni.Bohužel jinak se neprojevila, ztak jakápak bojovnice!

Ewwa
08. 03. 2020 09:33

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

manunu
07. 03. 2020 19:51

Ewwa:Nikdo pravdu neotáčí, to dělali komunisté a měnili historii.Myslíte si, že jsem neviděla žádné fotky? Co je na tom, že se občas pobavili, ono v té době to bylo velmi potřeba.Vy děláte jako kdybychom byli národ abstinentů. Také někdy pořádáme večírky se svými přáteli a nikdo se nad tím nepozastavuje. Přestože nejsem pamětník roku 1968, tak jsem už několikrát viděla záběry, které zde zmiňujete. Tento záběr byl uveden i v dokumentu o paní Kubišové "Magický hlas rebelky" a je k vidění na You Tube. Nechápu co je na něm špatného, paní Kubišová tam projevila podporu panu Dubčekovi, předala mu kytičku a dala pusinku. Naopak je to velmi dojemné. Pak mu ještě předala krabičku se svým talismanem, který musela najít v autě, protože tam vypadl. Nesouhlasila s okupací vojsk varšavské smlouvy a odmítla podepsat souhlas s normalizací. Byla velmi statečná. Co si o ní myslíte vy, je mi naprosto jedno. Dále s vámi nebudu diskutovat.

Ewwa
07. 03. 2020 15:12

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
06. 03. 2020 14:57

manunu
madam, tohle je typické pro lidi, který opakují , jak stádo ovcí co kde slyšeli a holt musí mít nějaký vzor a z toho vzoru si udělají svůj kult.
Neopakujte blbosti a dejte sem konkrétní příklad " boje Kubišové za svobodu národa."
Řeknete-li A, docela jistě víte i Bé! Takže sem s tím !

manunu
06. 03. 2020 06:52

bello:Nebudete mně dávat žádná ultimáta, kdy vám odpovím na příspěvek!!! Tuhle diskusi jste vyprovokovala vy, když jste se v komentáři zase nesmyslně navážela do paní Kubišové.Nebudu s vámi diskutovat o Martě Kubišové, protože diskutuji pouze se slušnými lidmi a to vy a ani Ewwa nejste. Navíc článek je o panu Vyčítalovi, tak by se diskuse měla týkat jeho.

-bello-
05. 03. 2020 22:58

manunu
teď hned chci vědět, jak Kubišová " bojovala " za svobodu.
Teď a hned!
O ničem, kromě jednoho podpisu, kterýho pak asi litovala, když viděla sraby z branže, který podepisovali Antichartu a zpívali dál, zatímco ona seděla v kanceláři a starala se o faktury já nevím.

manunu
05. 03. 2020 19:47

Ewwa: to je vaše pravda. Nebudu s vámi diskutovat. Melete pořád to samé. Že se nestydíte.

Ewwa
05. 03. 2020 19:21

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

manunu
05. 03. 2020 10:45

Ewwa: Chápu, že člověk jako jste vy, Martičku nemá rád, stačí přečíst pár vašich příspěvků. Dobře to napsal ve svém komentáři "zlobit", jak výstižné. Marta Kubišová byla statečná, je to symbol roku 68 i roku 89. Bojovala za svobodu, je to žena pevného charakteru, která se nevzdala, přestože věděla, že ji to bude stát úspěšně rozjetou kariéru. Pokud si skutečně myslíte, že paní Kubišovou lidé neuznávají, tak je mi vás upřímně líto. Marta Kubišová je pro mě lidský vzor, mám ji moc ráda a nesmírně si ji vážím jako člověka i jako zpěvačky.

Ewwa
05. 03. 2020 09:43

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

-bello-
05. 03. 2020 09:15

manunu
podívejte se, já si mohu srovnávat tyhle vtírky po 1989 s kdekým!!!
Jste ta poslední, která by mi v tom mohla překážet!

manunu
05. 03. 2020 07:03

bello:Jste trapná, článek je o panu Vyčítalovi, ale vy,zde zase musíte zmínit paní Kubišovou, kterou neustále urážíte. Smiřte se s tím, že paní Kubišová je uznávaná osobnost, výborná zpěvačka a morální autorita.

-bello-
04. 03. 2020 23:37

Vyčítala jsem nesnášela nikdy !!! Blb, který si šlapal na jazyk co s Parkanovou nazpíval trapnou píseň pro Bushův radar v Brdech - údajně protiraketový radar prezentovaný jako štít proti Jihovýchodu.Smála jsem se, jak Amíkům Putin vzkázal, že v tom případě musí naučit střely lítat do zatáčky, protože jasně, že byl radar na Ural.V té době tady rajzovala Gondolíza Reisová a loudila po nás místo pro své vězně z Iráku.(Pak ho našla v Polsku)A blb Vyčítal zpíval s Parkanovou , jak protrženej a přidal k tomu "Vyvalte sudy " a cuku letu byl ten chudinka sélebritou , jak ta Kubišová

manunu
04. 03. 2020 15:30

zlobit: Máte pravdu, tato paní každého dokonale zná, člověk by si mohl myslet, že s dotyčnými žila ve společné domácnosti. Vše, co uvádí ve svých příspěvcích, jsou pouze drby typu ,,jedna paní povídala". Umí pouze kritizovat a urážet.

Ewwa
04. 03. 2020 14:05

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

zlobit
04. 03. 2020 09:54

Ewwa, zas ta Ewwa co u toho byla, když se to událo. Vy jste u Toho byla ? Asi ne, pamatuji si, že p. Novoný dělal konferenciera a "zpíval" pouze písničku o telefonním automatu.
Co se týká chytrosti a hrubých příspěvků, tak Vy jste na prvním místě.

Ewwa
04. 03. 2020 09:12

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.