Devět měsíců vládl jako premiér Česku, býval nejpopulárnějším politikem. Pak přišel pád a následovala zákeřná nemoc. Stanislav Gross (†45) zemřel. Ke smrti se protrápil v posteli, uvězněný ve vlastním těle. Poslední týdny potřeboval 24hodinovou péči. Bez pomoci se nedokázal pohnout…Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Není na nás to posuzovat. Celá rodina projevila vysokou dávku odvahy a statečnosti, když ve finále nedala umírajícího do nemocnice, či do hospicu, ale nechala ho odejít doma. To není v dnešní době zas tak úplně běžné. Samozřejmě bez pečovatelky by to asi nezvládli. (Ale existují i instituce, jejichž zaměstnanci docházejí do bytu a pomohou s péčí o umírajícího, a jsou finančně přijatelné i pro běžnou rodinu.) Sama jsem takovou situaci zažila před časem v širší rodině a musím říct, že kdo dokáže nechat svého nejbližšího skonat v kruhu rodinném, zaslouží respekt. Nejde jen o poslední hodiny, ale o mnohem delší dobu, která zcela vyčerpává všechny zúčastněné. Sama nevím, jak bych se já zachovala. Je to neskutečný nápor na psychiku. Rozhodně nemám rodinu Grossových nijak v lásce, ale za tohle si zaslouží jistý obdiv. A kdo jste TAK těžkou věc sám nezažil, neposuzujte a neodsuzujte. Jednou jistě budete podobné situaci vystaveni a pak můžete sami sobě předvést, co je ve vás za lidský poklad skryto.
Je to smutné, byl mladý
Překvapilo mě, že se tam vyskytuje babička. Šárku jako malou nechala otci, nikdy se o ni nestarala, vychoval ji sám a před lety zemřel.
pravdou je že to byl vyvolaný proces- protože ať mi někdo řekne že byt za 4,5 melounu a mobil je něco mimořádného prostě kluk byl mladej a nezvládl ty vlčáky okolo. A Zeman jako opora,? ten vždycky všechno ještě dohnojí.
jity,v pohode,ja jen ze byl v odpovedi na muj,nic se nedeje. majojo,kdyz jsou agresivni,maji bejt proc.Nejsem z tech "zpracovanejch ovci" naucenejch po rane nastavit druhou tvar! Me staci sdelit ze prijde rana a biju prvni!!! Jinak se nikam nedostaneme,zneuzivany a vyuzivany ovce jsme uz tisice let,doba se meni,com dal rychleji,je cas to vsechno zmenit a misto ovcanama se stat zodpovednejma obcanama!
Jíá teda nevím, ale u nás na vsi, když někdo umíral, věděli o skonu všichni nejbližší. Chránit dvě dcery ve věku 12 a 17 let mi připadá trocu nepřípadné, když se obě pohybují v šoubyznysu, který je daleko větši vlčinec. A proč nevidět mrtvého tátu? Určitě vypadal smířeně. No - a dozvědět se to od spolužáků ve škole - to už mi hlava nebere. Ta maminka toho asi pobrala jinde než na rozumu.
nesouhlasím, s tím, že by děti měly vidět tátu po skonu. Umřel ti někdo? Vidělas ho? Ve vzpomínkách ti pak zůstane především ten zoufalý obraz. Ona totiž stačí ta informace že táta umřel a jdeš do kolen- ty holky jsou moc mladé. Paní to udělala dobře.
jity,nevim jak to souvisi s mym komentarem.Jeho pani a deti jsem do toho netahal,tech mi je lito a chapu ze to maji a budou mit tezky.Je potreba rozlisovat a netahat je do toho,minimalne ty decka ne a o ni si taky nic spatnyho nemyslim,co vim,nekradla,a ze stala pri manzelovi?,to dobry manzelky prece delaji,v poradku! Moje komenty se tejkaj vyhradne toho zlodeje a systemu!