Letos by se Kája Saudek (79) dožil kulaté osmdesátky. Tedy on vlastně ještě žije, ale devět let už jen díky podpoře přístrojů. O tom, že by ho lékaři odpojili, nechce ani slyšet především Kájova manželka Johana. Dcera Berenika (30), která jakoby vypadla z tátových komiksových fantazií připouští, že současný stav určitě není v pořádku.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Naše MZ nemá na léčbu dětí a tady se udržuje člověk 10 let v komatu !!? Kdo to platí? Proč si ho madam nevezme domů? je to obyčejné zvěrstvo na tom nebohém člověku , který se nemůže bránit.
Nechat nejbližšího člověka devět let fungovat na přístrojích, jen ve vegetativním stavu, to už je k tomu člověku nedůstojné. Láska paní Saudkové je už spíš patologická sebeláska, když manželovi nedopřeje klidný odchod. Devět let je už příliš dlouhá doba.
jen by mne zajímalo zda by na přístrojích drželi ostatní obyvatele
České republiky 9 let.Škoda peněz,hlavně že jde manželce důchod manžela ,ona zadara muže v nemocnici,on nic neutratí.
Po posledních zkušenostech s umírajícím bych nechtěla zůstávat odkázaná na personál. Když je život jen trápení a není vyhlídky na zlepšení, proč ještě ztrácet důstojnost?
Kdyby každého takto udržovali, tak by musely vznikat specializovaná místa.Je to asi i luxus .Zázraky se občas dějí, ale v tomto případě se asi nikdo ani nemodlil.
fortun Tohle není o dědictví, ale Berenika má pravdu , přístroje pracují, ale on už mentálně nic neprožívá. Hodně jí rozumím, tohle velmi zatěžuje hlavně celou rodinu, ne Karla Saudka, tohle není život. V zahraničí je normální, že když prostě není naděje, tak se člověk od přístrojů odpojí, rodina se důstojně rozloučí a bolest je mnohem snesitelnější, než 9 let čekat na zázrak .
fortun Jistě, je to otázka priorit. Je vidět, že o tomto problému víš hodně málo. Viděla jsem toho tolik, ARO, JIP, že vím, že přežívat na přístrojích několik měsíců je strašné, natož ještě 9 let a hlavně, nekomunikuje, mozek je pravděpodobně hodně zasažen. Viděla jsem i reportáže ze zahraničí, kdy sklíčená rodina dala po několika měsících svolení. To totiž už není život. Chápeš.
fortun Pokud Ty čumíš, je to Tvůj problém. Devíti letům říkáš minimální naděje, je vidět, že o tomto problému víš hodně málo. Se mnou si nedělej starosti, v životě už jsem poznala dost hlupáků, tak co .