Když jeho tatínek, známý režisér Jiří Sequens (†85) začal natáčet seriál Třicet případů majora Zemana, bylo mu dvanáct let. Jako jeden z mála lidí zná celé pozadí kultovního opusu. On byl u toho, když se rozdělovaly role. Když u nich doma stály zástupy herců, kteří u jeho otce škemrali, aby je do svých filmů obsadil. Po revoluci však spousta z nich přestala jeho rodinu znát. I o tom promluvil Jiří Seqeuns (53) mladší. Jako jeho tatínek se režii nevěnuje, ale i tak jablko nepadlo daleko od stromu. Jiří je úspěšným divadelním hercem.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Po r.1968 jsem byl 20 let tzv."u ledu" a myslel si,že po r.1989 bude vše jiné.Opak je pravdou.Mohu se sice svobodně vyjadřovat,ale to je vše.Tzv.Osmašedesátníci jsou u ledu zase i když tenkrát šlo "o kejhák",skutečně se střílelo a celých 20 let jsme byli v nemylosti.Po tzv.sametové revoluci což byla sranda, se objevili novodobí revolucionáři,kteří si z toho dodnes dělají výnosný kšeft a mezi takové patří právě UMĚLCI pohrdající vším co bylo před r.1989.
Třicet případů majora Zemana, je to seriál, na který se dá koukat i když ho dávají každým rokem, asi aby odradili lidi, co vzpomínají na zlaté časy. Je to jeden z mála seriálů, který mám rád.
měli se dobře za bolševika a mají se dobře i ted, jen pořád zkuhrají jak nemají prachy, co mají říkat ti, co dělají prodavače nebo u pásu? At jdou do hajzlu komedianti zasraný!!!
Dokonce jsem slysela jednoho herce rict, ze se za pusobeni v serialu Tricet pripradu ... stydi.
Ten serial mel a ma co rict - urcite jsou nektere pribehy upravene, ale to budou ty, ktere se budou tocit o soucastnosti, take.
Pan Seqeunce odvedl uzasnou praci a herci take - nevim, proc by se nekdo s nich mel stydet.
Stydí? at vrátí prachy a omluví se všem kdo se na něj musel dívat, vrátit peníze a ještě pokutu za hanění dalších kolegů. Tu roli mohl dostat někdo jiný. Tento stát je do morku kostí prohnilej. Být mladší, sbalím fidlátka a jdu. Jak říkám, seriál ok, obsazení též, není se za co stydět. Stydět by se měl ten, co prohlásí takovou prasárnu.
Seriál je sice samozřejmě poplatný té době, byl natočen jako propaganda, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z nejlepších seriálů vůbec. Velice kvalitní zpracování, skvělý scénář, skutečné případy, fantastické obsazení a režie.. Dnešní slátaniny typu Ordinace a podobné hnusy, na které se nedá vůbec dívat, nesahají Třiceti případům... ani po paty! Beru Majora Zemana jako popis doby - přeibarvená historie.
Na majora Zemana se ráda kouknu i v téhle pošahané době.Seriál může po revoluci odsuzovat jen ten, který leze západu do p*rdele. Jak čtu, tak většina herců škemrala o nějakou roli v tomhle seriálu a po revoluci pak plivou i po panu režisérovi. Je to hnus.
Hmm, to mi připomíná i Jiřinu Švorcovou, která za hlubokého komunismu pomohla hodně mladým hercům a kdyžzemřela ,tak se s ní ani nepřišli rozloučit. Hlavně, že dostávali za komoušů role a pak po revoluci po ní většina plivala...někteří herci jsou nevděčné ku.rvy.
Ale i z této "výpovědi" ml.Seqeunse je snadno odvoditelné-jak většina herců po r. 1990 lhala o svých příjmech a jak se měli dříve "opravdu" špatně ! Z některých je špatně od té doby mně!