Specialisté na výživu a kardiologové se křižují pokaždé, když se tvář bývalého potravinového inspektora a hlavního kuchaře TV Nova Ladislava Hrušky objeví před televizními kamerami. Jeho »hruškoviny« podrobily Lidové noviny podrobnému zkoumání a výsledek byl opravdu děsivý.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Nu každý nemá na to, aby se stravoval v Mischelinských restauracích-kde vám při odchodu brečí peněženka a kručí v žaludku! Raději si rychlé jídlo uklohním sama-bez zbytečných "všimných" a přitom vím-co tam za potraviny dávám. Plísně,zácpa či průjem mohu mít ze všeho...ale nebudu hanit něco-co jsem nevyzkoušela. Jinak-Na Palmovce v kuřecím ráji je o kůžičky stále velký zájem!
važení panové..to není určené pro vas,vy mate na kvalitní potravu a můžete si i někam zajít...ale to je pro nas co počítame každou korunu a někdy nemame ani na to,co pan hruška ke svému vytvoru potřebuje..mame moooc hluboko do kapsy...budte tak hodní a nechte nas byt...starejte se o své...at vam mischelin funguje a nasbírate vaše slavné hvězdičky...myslím to opravdu važně....
zlato - zkus si vyjet recepty Ládi Hrušky a zjistíš, že to není o kůžičkách a zmrzlině - například takový pribiňák se u nás v rodině dělá už 20 let a je naprosto bezkonkurenční - takže příště by to chtělo znát fakta, jinak to pak vypadá, že diskutující je zaměstnanec haha
pan Láďa H. docela zapomíná na zeleninu, jsem důchodkyně s obvyklým důchodem, ale jeho mňamky bych nepozřela .Proč ten šoumen nezkusí osvědčená jídla, jako kterákoliv dušená zelenina, samozřejmě příslušně ochucená, jako příloha vařený brambor, maso netřeba...
Už moje nebožka matka za komunistů říkala: Najez seknedlí, maso je drahé.... Ale dnes stojí maso nehorázné prachy, furt se zdražuje. Já mám rád zeleninu - ale zdravou, v syrovém stavu... Ale např pribiňáka si dám rád i v mém věku, ten recept znám - děláme to doma již několik let. Ale jak jsem psal zde v jiném článku - jsou lidé, kteří prostě šetřit musí. A vy paní "důchodkyně" asi ještě žijete s manželem a asi né v bytě. Pokud má takový průměrný důchodce důchot cca 10 000 (a zda-li vůbec) a zaplatí za garsonku s poplatkama s tím spojenýma 6-7 tisíc to se mu to do dalšího důchodu vyskakuje (mimochodem můj otec makal celý život ve slévárně, matka brzy zemřela tak v důchodu žil sám a měl 8630 Kč důchod a platil 5000 nájem a služby v jednopokojovém bytě, koupil si obědy na měsíc, měsíčník na MHD a zbylo mu necelých 1500 na měsíc -to je při 30 dnech v měsíci 50 Kč na den. Sice nekouřil, ale občas šel posedět s důchodcema na pivínko (1 nebo 2 malé) to se mu to po celoživotní práci užívalo a včil babo raď
pane bjuno je takto: byt v OV , platby s energiemi a inernetem 5210,-, léto na chatě se zpracováním vlastní úrody zelenina, sirupy,kompoty, na zimu brambory od sedláka do sklepa, nákupy ostatního 1x týdně,pečení v domácí pekárně, maso příležitostně, doprava opencard senior,věřte, že jedna osoba vyžije i z důchodu 10500,-
Jenže takzvaní "specialisté na výživu" a "ostatní chytrolíni" ono už je mezi lidma taková nouze, že se takovýma "někdy chutnýma, někdy HLAVNĚ LEVNÝMA" jídlama prostě krmit musí. I já mám v okruhu svých známých lidi (rodiny s dětmi bez práce, samostatné důchodce, atd.), kterým po zaplacení nutných výdajů spojených s bydlením zbývá na den - NA VŠECHNO nejen na jídlo třeba 50 korun na 4 osoby.... A myslíte si že v obchodech je kvalitní jídlo? Obsah masa 45% v masných výrobcích mne o tom nepřesvědčuje... Viděl jsem "masný výrobek" co vypadal jako maso a při čtení etikety se mi převracely panenky - obsah masa 70%..... Nechci se vracet do minulosti, ale v kvalitě potravin "ZLATÍ KOMUNISTI"
Řekl bych, že tady proti jeho receptům pracuje silně konkurence. Kdo by kupoval za velké peníze to, co si doma může uvařit za pár korun. A tak se hledají protiargumenty kde se dá.....Ale to už je takový známý český zvyk.