Patřila mezi největší prvorepublikové hvězdy. Slávu si užívala, ale popravdě i hojně zneužívala. Adina Mandlová nakonec zemřela téměř v zapomnění. A z části si za to mohla sama. Její postavy však stále zdobí staré filmy. Ve stejnojmenné knize Adina Mandlová popsala nejpikantnější chvíle svého života…Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
..ale Adina nebyla v domově důchodců, žila na sklonku života na dobříšském zámku a to je sakra rozdíl od důchoďáku , zemřela v příbramské nemocnici, dokonce se polemizuje o tom, že její urna je uložena u sochy na příbramském urnovém háji. Ale že sekýrovala, to je asi pravda, byla tak zvyklá celý život. Ten rozhovor v devadesátých letech jsem také slyšela, těšila jsem se, že uslyším hvězdu filmů z první republiky, protože je mám ráda...slyšela jsem jenom sprostý křáp
Tak jsem článek dočetla. Jsou tam i další chyby...zneužívání nepopřela, ale ani nepřiznala. Její kamarádky ale tvrdily, že to tak bylo. S muži prý zacházela s velkou nenávistí. Neodstěhovala se na Maltu..to až mnohem později, řekněme na důchod. Dlouhé roky žila v Anglii, kde se pokoušela prorazit především jako herečka, příležitostná modelka a také studovala sochařství. Bohužel, také onemocněla ..dostala tuberkulózu a léčila se ve Švýcarsku. Později zase prodělala operaci ledvinových kamenů, jako důsledek léčby tuberkulózy.