Mykolog Jiří Baier: Mrazíte houby bez povaření? Vyrábíte jedovatou konzervu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 12. října 2024

Svátek slaví Marcel, zítra Renáta

Mykolog Jiří Baier: Mrazíte houby bez povaření? Vyrábíte jedovatou konzervu!

I když to tak nevypadá, podle mykologů si na maximální houbový boom ještě počkáme. Jenže houbaři už teď nosí houby z lesa na kila a nouzi nemají ani o obří úlovky! Co ale s takovým kvantem dělat, pokud nejste otesánek a nesníte jej na posezení?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

denda04
31. 07. 2014 15:40

taky mrazíme několit let houby

myslím si ,že pak záleží na upravě hub dobře je uvařit ( aspoň 20 min.)

reagovat nahlásit
borovec
15. 09. 2013 23:46

Pan Bajer pokud jej sledujete říká stále víc blábolů.Přeci jen to už je starší pán.Dělá mykologům ostu­du,bo­hužel­.Pro­to byl vyloučen z ČMS.

reagovat nahlásit
calwin
12. 09. 2013 17:59

Mražené syrové houby se prodávají i v obchodech

reagovat nahlásit
baronessa
12. 09. 2013 16:10

Jak můžete napsat píchavky?? To je strašná hrubka. Ty houby jsou odjakživa pýchavky. A když nevíte, jaké i/y, máte napsat VATOVEC OBROVSKÝ. Tam se neseknete, milá redakce....a tomu blábolu o nebezpečném zmrazování nevěřím. Zmrazuji jedlé a čerstvé houby, kde by se v nich tedy nabral jed??

reagovat nahlásit
opportunity
12. 09. 2013 21:53

Taky mě to bouchlo do očí. redaktory ovšem asi né...

reagovat nahlásit
emyd
12. 09. 2013 08:52

my také a více jak 40 let,ještě jsme tady,mytolog se ztrapnil

reagovat nahlásit
barbatus
12. 09. 2013 08:09

Ten názor s růstem jedů na pomalu mrznoucích houbách mě fakt pobavil. Od utrhnutí houby v lese do doby, než je pokrájená dána do mražáku, uplyne podstatně delší doba, než jak dlouho se houba mrazí. A to nevadí?

Letos jsem si zažila opravdové fofry, když jsem vezla 150 km domů přezrálé meruňky v tricetistupňových vedrech a šlo málem o minuty, kdy budou zpracovány nebo se roztečou. Ale že by se houby pomalu mrazily v mrazáku.... dobrý fór.

reagovat nahlásit
hufnagll
12. 09. 2013 05:59

Mykolog je nějak šejdrem ne? Co to mele za ***iny,my houby mrazíme už více jak 30 let a žádnou otravu nepamatuji.

reagovat nahlásit

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.