I když to tak nevypadá, podle mykologů si na maximální houbový boom ještě počkáme. Jenže houbaři už teď nosí houby z lesa na kila a nouzi nemají ani o obří úlovky! Co ale s takovým kvantem dělat, pokud nejste otesánek a nesníte jej na posezení?Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Jak můžete napsat píchavky?? To je strašná hrubka. Ty houby jsou odjakživa pýchavky. A když nevíte, jaké i/y, máte napsat VATOVEC OBROVSKÝ. Tam se neseknete, milá redakce....a tomu blábolu o nebezpečném zmrazování nevěřím. Zmrazuji jedlé a čerstvé houby, kde by se v nich tedy nabral jed??
Ten názor s růstem jedů na pomalu mrznoucích houbách mě fakt pobavil. Od utrhnutí houby v lese do doby, než je pokrájená dána do mražáku, uplyne podstatně delší doba, než jak dlouho se houba mrazí. A to nevadí?
Letos jsem si zažila opravdové fofry, když jsem vezla 150 km domů přezrálé meruňky v tricetistupňových vedrech a šlo málem o minuty, kdy budou zpracovány nebo se roztečou. Ale že by se houby pomalu mrazily v mrazáku.... dobrý fór.