Dlouho mlčel a rozhovorům se spíše vyhýbal. Teď ale Artur Štaidl (29), syn zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48) a skladatele Ladislava Štaidla (†75), otevřeně promluvil o svém dětství i o tom, jak se vyrovnal s tragédií, která ovlivnila celý jeho život.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
když byl Ladislav Štaidl tak perfektní muž bez viny na Ivetě tak proč nebyl věrný své ženě? - nechápu kdo ho může obhajovat zblbnul mladou holku a pak ji i zničil a se synem opustil
Zaprvé - nikdy jsem nenapsala, že byl L. Štaidl perfektní. (Taky, kdo je, že?) A na ženské byl celý život, a všichni to věděli, Iveta také.
Nesoudím, jestli si spolu měli nebo neměli začít. Všimla jse si? Směju se pouze vašim vývodům, že když se jednalo o Ivetu, měl přece rodinu a tři děti opustit. To by bylo podle vás správné.
Pro každého jiný metr.
Že ji zničil? A jak, prosím? A proč by to dělal?
Utekla od něj ona, tajně v noci, když měli odlétat na dovolenou. Arturovi byly dva nebo tři roky.
Tak proč píšete, že ji Štaidl opustil?
Možná si přečtěte jeho knížku Víno z hroznů.
já si také myslím , že největší zásluhu na tom co Iveta dělala a jak skončila měl pan Štaidl , neboť on to byl kdo s ní měl syna a za ženu si ji narozdíl od Pomejeho nevzal a zázemí ji neposkytl a vlastně ani Arturovi škoda ji dodnes mi je jí lito
Je vám známo, že Štaidl byl v té době ženatý a měl tři děti? A že další dítě s Ivetou nechtěl? A že Iveta byla dospělá a zodpovědná za svůj život?
Logika některých lidí, kdy jednou je rozvod neodpustitelné provinění, a podruhé - i se třemi dětmi - jediné správné řešení, protože ta druhá žena je vám sympatická, je omračující.
Štaidl se o ni staral jako nikdo jiný. A už v této době se projevila její křehká psychika.
Opakovaně pokusy o sebevraždu, i když zřejmě jen demonstrativní, údajný únos Třískou, o kterém se vyjadřovala přinejmenším podivně, atd., atd.
Po útěku od Š. to bylo stále nahoru a dolů. Za její stav nemohl nikdo zvenku. Do určité míry ani ona sama, protože závislosti jsou potvora. A poradit si nenechala, léčit se taky nechtěla.
Tak jako Ivetě, se nepomáhalo nikomu. Opakovaně ji někdo tahal nahoru, opakovaně finanční injekce od mecenášů… Odvozy do nemocnice v zoufalém stavu, a opakovaně útěky na revers.
Ty věčné řeči, že jí nikdo nepomohl, jsou strašně hloupé. Protože se tím myslí to, že ji měli odvést od Rychtáře. Ale ona byla psychicky narušená už mnoho let předtím.
Rychtář ji měl donutit k léčení. Ano. Ale nezabil ji.
Ani ti novináři ji nezabili. Byť byli v určitou dobu jak štěnice. Jenže ona s nimi spolupracovala nadmíru. Zvala si je domů, nechávala si od nich kupovat alkohol, reportáž ze sídla Martucciho, nebo jak se nechala natáčet při operaci zubu, to a další věci byly její volba. I ty polonahé fotky z Egypta byly s jejím vědomím. A když byl chvíli klid, zapojila bulvár aspoň do hlasování, jestli si má vzít šaty pestré nebo bílé. Vydělávala si tím. Zoufalství.
Mně je taky moc líto, co se s ní stalo. Kdyby se léčila,… Ale je mi taky líto Artura, ten je živý, a nic nezavinil. A musí to nepěkné dětství a ztrátu obou rodičů v tak mladém zpracovat.
Tím, že se bude lhát, tudy cesta nevede.
Josef Rychtář měl by jste tu krásu inteligentní pozvat na kávu a udělat z ní celebritu, aby tady furt nepsala že je všechny zná. 😂🤣😅a mohla je skutečně následovat
Bella: zase meleš 💩, Arturovi naopak vařili domácí stravu, říkala to sama Iveta, že ona i chůva vaří hodně omáčky, maso a knedlíky a že ona přibrala, právě proto že po něm dojídala jídlo. Říkala to v nějakém rozhovoru, že chůva je výborná kuchařka a že i ona ráda vaří.
Tak drž hubu, jediný kdo je tu chudák si ty, jak si vše domýšlíš. Vidíš silnějšího kluka a hned si myslíš že trávil čas v Mekáči, a Iveta byla ( narozdíl od tebe) citlivá jemná osobnost!!!! A že ji kreatury využívali na to nikdo nepotřebuje tu tvoji inteligenci, to viděl každý!!!!
Bella, jsi zakomlexovana, nevíš vůbec nic, hlavně že si tady něco dokazuje a sama mas svych starosti až dost.Mela by jsi si především zamést před svým vlastním prahem.
Nevím kdo jste jestli bývalý manžel Ivetky, ale i tak s vámi souhlasím. U belly je každá blbka jen ona je ta chytrá, bohatá a krásná. Přijde mi, že nemá vůbec pro nikoho cit.
Souhlas, jsem chytrá a hezká a movitá .Souhlas nemám cit , ale ne že pro nikoho, pouze pro blbky a la jity a nově zde tapetujícího sprostého a oplzlého trola BarSmith, což je prej ženská!
Takže asi tak !
---------------------------------
Dětství měl strašné.
Golda ho měla na starosti, ale i ta stála za houby a po smrti Ivety si smlsla a vyprávěla taky. hnusoty. Kluk byl odchován fast foodem, vypěstovali v něm otylost, té se nezbaví.
Matka věčně v lihu , i když jí pomáhal kdekdo.Dokázala být zlá a vymýšlet si .Ruce od ní dali lidi pryč.Lidsky mi jí bylo moc líto, ale ne zas až tak.
Artur to děsný dětství stejně v sobě ponese celý život.Ale, když ho chtěl otec do své péče, tak nechtěl.U matky a Goldy si totiž mohl dělat co chce.
Iveta to měla v hlavě už vymetené, když byla s Rychtářem a i když je on blb, snažil se.Zneužívali ji v TV pětka , Kristelová a i Duchoslav a tak vůbec.Selhávala jí játra, byla depresivní, ukončila život.Škoda jí.
Neměli to jednoduché ani jeden z nich. Muselo to být těžké chránit ho před veřejností a nakonec o sama sebe a nikdo ji nepomohl když to potřebovala. Všichni ji jen zneužívali, zneužívali i toho že je na dně. Za mě Auroru má můj obdiv ze to jako dítě i dospělý člověk ustál a je silný a schopný.
Si pamatuju jak vedla Artu kolem Hostivařské přehrady, my šli vedle nich a furt je opravovali, i když jim řekla, že jim dá hovor jindy, že teď má čas jen na malého. Řekla jim to důrazně, slušně, a stejně otravovali dál, i na plotě viseli, zme.tci.