Dlouhé roky platila za prototyp zdravého životního stylu, přesto si občas ráda dopřála skleničku vína. Jenže teď je všechno jinak. Dominika Branišová (30), partnerka Jaromíra Jágra (52), se rozhodla s alkoholem skoncovat!Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Aby teď dámy neměly hloupý pocit, že když si občas dají sklenku vína, změnily se na těžké alkoholičky.. přidám k té kritice vína z článku něco pozitivního o něm - cit.: „Počátkem 19.století někteří vědci zjistili, že Francouzi, kteří často konzumují máslo, sýry a dost kouří, trpí méně srdečními chorobami. Tento průzkum se potvrdil i v dalších zemích, které mají ve zvyku dát si mírné množství vína k jídlu. Jak je to možné? Víno v těle snižuje hromadění krevních destiček a to má za důsledek zabraňování tvorbě ateromů, které mohou způsobit aterosklerózu. Další významná věc, které mírná konzumace vína prospívá, je prevence proti infarktu.. Už jste někdy slyšeli, že víno dělá dobrou krev ? Pokud ano, slyšeli jste správně. Litr vína obsahuje asi 5-10 mg železa, které tvoří základ hemoglobinu. Ten přepravuje do všech tkání lidského těla kyslík. Kromě železa může víno nabídnout minerální složky, jako například měď, čistící magnézium, chrom, mangan a zinek.. A co znamená mírná konzumace vína ? Obecně platí asi 0.3 litru denně. Středověký teolog Izidor Sevillský tvrdil, že název víno je odvozeno z latinského slova vis což znamená síla..
Na závěr tady máme dobrou zprávu hlavně pro dámy, že obsah polyfenolů má antioxidační vlastnosti, které zpomalují proces stárnutí buněk.“
zdroj - vinoodbodlaku.cz/blogs/wine-blog/vino-a-zdravi
Každý má svůj názor.. No mně ten její leden nyní připadá skutečně suchý - až vysušený.. Myslím, že pokud se konzumace vína nepřehání, není to nezdravé a tělu může prospět.. Víno patří i do různých receptů při tepelném zpracování masitých pokrmů. Dodává jídlu osobitou chuť spolu s kořením, aby nebylo mdlé.. Podle mě, červené víno je obzvlášť prospěšné pro zdraví. Nezdá se mi, že by se člověk zavodnil po 1 sklence kvalitního vína..
pokud se použije víno na tepelnou přípravu jídla , pak se alkohol z toho vypaří, což se děje cc za 10 - 15 min při teplotě kolem 80 % , kdy tedy varem není pak alkohol přítomen.
Co se týče otékání po alkoholu, tak ať jde na vyšetření ledvin, jater, příp. alergologii.
Není normální jen po 2 deci zadržovat vodu.Tedy buď je holka nemocná, nebo kecá a o množství a frekvenci požití.
Někdy holt na sebe řeknou séélebrity víc, než domyslí ( i když v jejich případech o velké mystele stejně nejde).
Pokud otékala , pak to znemaná, že to nebyly jen sem tam skleničky, ale pravidelný konzum.
Za měsíc nezhubla, jen zadržená voda splaskla a ledviny se umoudřily.
Jak tohle může dělat modelku ? Kde vlastně ?
Ale Leničko, co se tady rozčiluješ.Já přece vím, že ta holka je hloupočká a chodit s takovým dědou bych já nepřežila.
My, hezký , chytrý a movitý holky máme muže parťáky, život s nimi sdílíme rovnocenně , nejsme přísavky a nikdy bychom svoje mládí za nějakou dědovou slávu a nějaký ty jeho prachy nevyměnily