Od roku 2027 by měla být ve všech restauračních zařízeních v Evropské unii kohoutková voda zdarma. Zatímco zákazníci tuto změnu budou spíše vítat, restauratérům se rozhodnutí nelíbí. Své k tomu řekl i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (67).Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Vyhnout se plastu a jeho omezení v restauracích se dá jednoduše. Čistá voda ve skleněných lahvích. Jsou to neperlivé různé druhy minerálních vod... jako zákazníci jsme měli možnost nejednou v létě vidět, jak přišla skupinka, usedla a z pěti si daly tři dívky džbán vody...a seděly přes hodinu. Nevidím důvod, proč by personál měl klientelu, která neutratí ani korunu, blokuje místa, přinese a odnese, uklízí poté stůl. Chceš pít vodu a povídat si, kup si ji a sedni v parku na lavičku. To je tržný mechanismus a rozdávat cokoliv v restauracích mi přijde zcestnné ! Teď pominu ceny jídla, které jsou většinou extrémně předražené... ale v tom případě tam nejdu. Jiné je, když chci jenom sedět, popíjet vodu z kohoutku ...z mé strany je řešení skleněné lahve...
Choromyslný idiot je Poreich.
Co to mele o socialistických republikách.Dyť v u nás vůbec kohoutkovou vodu do 1989 v restauracích nenabízeli, naopak by to bylo faux pa o ni žádat.
Holt zase blb - kde neví ihned dosadí bolševikem!!!
Já byh to viděla jinak.Vodou je třeba šetřit.A projděte se Prahou .Na dětských hřištích teče voda proudem, matky dřepí, než by šly s dětmi k vodě , nebo bazénu roztočí kohout a děti v tom lítají.Kdyby všude byly jen kohouty na spínače na jistou chvilku a dost.