Hudebník Ondřej Gregor Brzobohatý (41) se nyní zmůže jen na kroucení hlavou. Pracovní vztah mezi ním a režisérem Jiřím Strachem (50) zřejmě vzal za své. Předmětem jejich sporu je Anděl Páně. K filmovému pokračování přitom Ondřej složil hudbu a před Vánoci minulého roku představil muzikálovou adaptaci této pohádky. A právě kvůli ní se nyní vede soudní spor.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Poslední období p. Stracha mi trochu kalí obrázek, který o něm mám - poté, co postavil film Svatá (dobrý a Bohdalová skvělá) na "úředně uznané" podvodnici a bylo mu to vytknuto, jakoby kopal kolem sebe. Směšné pirátské nebe vlastně "vzal za své", u muzikálu si zase po 55 reprízách "vzpomněl", že mu byl oukraden scénář...
V druhém případě se dokonce uchyluje ke lži, když popírá své vlastní výroky...
Trochu pokory by neškodilo - slušela mu!
Směšné "pirátské nebe" není směšné. Jiří Strach není příznivcem politické strany, která mu ukradla scénář z oblíbené pohádky, k reklamním účelům. Mně ještě přijde požadovaných 150 tisíc Kč málo.
Ohledně muzikálu - tam se ozýval hned zpočátku, že mu nepřišlo v pořádku, když se ho nikdo nezeptal na souhlas s použitím jeho díla. A říkal, že stále věří, že se tak stalo opomenutím. Pokud se nikdo z divadla nenamáhal s ním promluvit po dobu 55 repríz, byla Strachova trpělivost obrovská, když zareagoval až nyní.