Je majitelem nejprestižnějšího gastronomického ocenění, michelinské hvězdy. Tu první Roman Paulus (47) získal v roce 2012, posléze ji ještě pětkrát po sobě obhájil. Bohaté gastronomické zkušenosti získal v zahraničí. V roce 1991 odešel do Rakouska. Posléze působil i v Londýně či na zaoceánské lodi. Po návratu ze zahraničí nastoupil v Praze do hotelu Hilton, kde zůstal šest let. Třináct let působil v hotelu Alcron, kde získal již zmíněné hvězdy. Dnes vede jeden z našich nejznámějších šéfkuchařů kurzy vaření, s kolegy a kamarády otevřel před časem bistro v Olomouci a mimo jiné dělá také cateringové služby. S manželkou Petrou žije v harmonickém vztahu už téměř dvacet let, mají spolu dvě děti na základní škole. Jak se Roman dostal k vaření? A co rád dělá ve volném čase?Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.