Červené jídlo a pití má chutnat hůř: A proč chceme v letadle rajčatový džus? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Červené jídlo a pití má chutnat hůř: A proč chceme v letadle rajčatový džus?

Až 27 % objednávek v letadle tvoří tomatový džus – ať už s vodkou, nebo bez ní. No a co, řeknete si asi. Britský experimentální psycholog Charles Spence (52) se ovšem nad touto skutečností pozastavil a začal zjišťovat, co lidi vede k tomu, že mají v různých situacích chuť na určité druhy potravin. Jeho nový koncept gastrofyziky možná přepíše dějiny stravování!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.