Průlom v rozvodech: Advokáti pro děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Průlom v rozvodech: Advokáti pro děti!

Sociální pracovníci selhávají, místo nich by tak práva dětí měli u soudu hájit advokáti »ex offo« (tj. soudem přidělení).
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
07. 05. 2011 12:45

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

nikto nevie
07. 05. 2011 10:40

když uvádí, že je to průlom v rozvodech.
Sofie, dítě herečky a novináře je nemanželské a i dítě slovenské zpěvačky Dariny Laura,která je taktéž nemanželská.
Jediné, co je v článku pravdivé, je, že sociální pracovníci (nikoli občanská sdružení Klokánek, atd.) kopírují mnohdy protiprávní výroky soudu (ovlivněné movitými,nebo ješitnými biologickými zploditeli), místo aby hájily zájmy dětí. Biologický ploditel, který nezaložil s matkou dítěte rodinu, pouze zplodil potomka (mnohdy nechtěně), má ze zákona právo/povinnost pouze dle svých možností zplozence živit. Ostatní(jméno a příjmení dítěte, návštěvy dítěte atp...) jsou do doby plnoletosti dítěte pouze na dobré vůli matky dítěte,která je jediným zákonným zástupcem nemanželského dítěte. Rozdíl v rodičovských v právech mezi matkou a otcem dítěte je, že matka svá rodičovská práva získává na základě porodu dítěte, kdežto otec svá rodičovská práva (přesto že dítě není schopen porodit)otce získává na základě smlouvy o založení rodiny (sňatek rodičů)dítěte, nebo adopcí nemanželského dítěte své manželky). Vzhledem k tomu, že pouze cca 10% otců z rozvedených manželství, má zájem o dodržování pravidelných návštěv dětí z předchozích manželství navštěvování, určených soudem při rozvodu a pouze 1% procento ze 100% trvá na zákonem stanovené střídavé péči s bydlením dítěte v samostatné místnosti střídavě u jednoho či druhého rodiče. Počet otců, který při rozvodu chce dítě do trvalé péče se odehrává v promile.
Ale z hlediska práva se biologický otec, který se matkou dítěte rozvedl (zrušil smlouvu o rodičovství)nemůže mít při svěřování dítěte do výhradní péče stejné právo, jako rodič(matka)která dítě fakticky porodila. Právo rodičky na svěření dítěte do výhradí péče může být zmařeno pozuze, tím , že se dítěte vzdá, nebo je jí soudní cestou odebráno pro nedostatečnou péči.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.